Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
  • Welke woningen bestaan er?
  • Gewone woning of appartement
  • Uitzonderlijk type woning
  • Bouwgrond
  • Investeringsvastgoed
  • Bedrijfsvastgoed

Welke woningen bestaan er?


Het is natuurlijk niet zo dat iedereen in hetzelfde schuitje zit met de verkoop van zijn of haar onroerend goed. Sommigen verkopen gewoon een huis of een appartement, maar anderen zitten dan weer in een andere situatie omdat hun woning wordt gezien als erfgoed.

Om je even een overzicht te geven, gaan we hieronder door de voornaamste soorten onroerend goed die verkocht worden.

Gewone woning of appartement


De “gewone” woning of het “normale” appartement zijn natuurlijk de meest voorkomende soorten woningen die je kan tegenkomen in de huizenmarkt. En toch gelden er ook voor deze woningen bepaalde regels die je zeker niet mag onderschatten.

Gelukkig kan je bij de verkoop van je woning ook altijd rekenen op de hulp van enkele experten.


Uitzonderlijk type woningDe uitzonderlijke type woningen zijn, zoals je al kan afleiden uit de naam, erg bijzonder. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de verkoopsituatie van deze panden vaak even uitzonderlijk is. Maar wat verstaat men allemaal onder een uitzonderlijk type woning?

Bouwgrond


Natuurlijk zijn huizen en andere woningen niet het enige dat je kan verkopen. Ook bouwgrond is enorm gewild. En net zoals bij huizen het geval is, zijn er ook voor de verkoop van bouwgrond specifieke procedures die je moet volgen. 

Investeringsvastgoed

Hoewel investeringsvastgoed over het algemeen niet zo vaak ter sprake wordt gebracht, is het voor velen desondanks een enorm interessante opportuniteit

Een hotelkamer of garagebox kopen en verhuren is immers beduidend goedkoper dan investeren in een huis, en op termijn kan het bijzonder winstgevend zijn. 

Verder zijn er ook vele soorten investeringsvastgoed, dus er is een grote kans dat je iets tegenkomt dat je interessant lijkt.  

Bedrijfsvastgoed


Ook bedrijfsvastgoed is een soort onroerend goed dat af en toe verkocht wordt, al gebeurt dat natuurlijk wat minder vaak dan de verkoop van een “gewoon” huis. 

Hoewel het verkoopproces van bedrijfsvastgoed grotendeels overeenkomt met het verkoopproces van gewoon vastgoed, gelden er toch bepaalde bijkomende regels.
Heb je liever nog wat meer hulp bij de verkoop van je vastgoed? Dan kan je steeds terecht bij ons team van vastgoedexperts!

Gerelateerde artikels

Verkoper bedenkt zich en annuleert de verkoop van het huis.

De verkoper wil niet meer verkopen en trekt het bod in. Kan de verkoper het compromis ontbinden en de verkoop van het huis annuleren?
Lees meer

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons