Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
  • Welke woningen bestaan er?
  • Gewone woning of appartement
  • Uitzonderlijk type woning
  • Bouwgrond
  • Investeringsvastgoed
  • Bedrijfsvastgoed

Welke woningen bestaan er?


Het is natuurlijk niet zo dat iedereen in hetzelfde schuitje zit met de verkoop van zijn of haar onroerend goed. Sommigen verkopen gewoon een huis of een appartement, maar anderen zitten dan weer in een andere situatie omdat hun woning wordt gezien als erfgoed.

Om je even een overzicht te geven, gaan we hieronder door de voornaamste soorten onroerend goed die verkocht worden.

Gewone woning of appartement


De “gewone” woning of het “normale” appartement zijn natuurlijk de meest voorkomende soorten woningen die je kan tegenkomen in de huizenmarkt. En toch gelden er ook voor deze woningen bepaalde regels die je zeker niet mag onderschatten.

Gelukkig kan je bij de verkoop van je woning ook altijd rekenen op de hulp van enkele experten.


Uitzonderlijk type woningDe uitzonderlijke type woningen zijn, zoals je al kan afleiden uit de naam, erg bijzonder. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de verkoopsituatie van deze panden vaak even uitzonderlijk is. Maar wat verstaat men allemaal onder een uitzonderlijk type woning?

Bouwgrond


Natuurlijk zijn huizen en andere woningen niet het enige dat je kan verkopen. Ook bouwgrond is enorm gewild. En net zoals bij huizen het geval is, zijn er ook voor de verkoop van bouwgrond specifieke procedures die je moet volgen. 

Investeringsvastgoed

Hoewel investeringsvastgoed over het algemeen niet zo vaak ter sprake wordt gebracht, is het voor velen desondanks een enorm interessante opportuniteit

Een hotelkamer of garagebox kopen en verhuren is immers beduidend goedkoper dan investeren in een huis, en op termijn kan het bijzonder winstgevend zijn. 

Verder zijn er ook vele soorten investeringsvastgoed, dus er is een grote kans dat je iets tegenkomt dat je interessant lijkt.  

Bedrijfsvastgoed


Ook bedrijfsvastgoed is een soort onroerend goed dat af en toe verkocht wordt, al gebeurt dat natuurlijk wat minder vaak dan de verkoop van een “gewoon” huis. 

Hoewel het verkoopproces van bedrijfsvastgoed grotendeels overeenkomt met het verkoopproces van gewoon vastgoed, gelden er toch bepaalde bijkomende regels.
Heb je liever nog wat meer hulp bij de verkoop van je vastgoed? Dan kan je steeds terecht bij ons team van vastgoedexperts!

Gerelateerde artikels

Huis verkopen met Oximo: stappenplan

Wil je je huis verkopen? Ontdek in dit stappenplan van Oximo hoe dit precies verloopt. Zo ben jij perfect voorbereid op het verkoopproces!
Lees meer

Je huis verkopen na scheiding: hoe werkt dat?

Je kan je huis verkopen, je partner uitkopen of de woning houden in onverdeeldheid. Weeg de verschillende opties af en maak de juiste keuze.
Lees meer

Deze kosten betaal je bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen brengt een aantal vaste kosten met zich mee. Denk maar attesten, notariskosten en de prijs van een online advertentie
Lees meer

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij