Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop

Wie kan je helpen bij de verkoop van je residentieel vastgoed?

Alles is natuurlijk gemakkelijker met een beetje hulp. Als je je huis, appartement of studio wil verkopen, kan je steeds rekenen op de expertise van de notaris of de makelaar. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop van vastgoed en kunnen je perfect ondersteunen tijdens het hele proces.

Ontdek wat een notaris voor jou kan betekenen.

Hoe pak je die verkoop zelf aan?


Het is natuurlijk ook mogelijk dat je liever je huis zelf verkoopt. Niemand kent je huis immers beter dan jijzelf, toch? Daarbij kan je op die manier wel wat uitsparen op makelaarskosten.

Natuurlijk blijft het moeilijk om aan zo’n verkoopproces te beginnen, zeker als je het zelf doet. Daarom willen we je graag wat tips en een stappenplan geven, zodat je zeker goed voorbereid bent.

Welke documenten heb je nodig voor de verkoop van je woning?


Hoewel er veel kan komen kijken bij de verkoop van je huis, geven we je graag al eens een overzicht van alle documenten die zeker in orde moeten zijn voor je met de verkoop doorgaat. Deze documenten zijn:
  • Het keuringsattest van de elektrische installatie
  • Het bodemattest
  • Het certificaat voor de stookolietank
  • Het energieprestatiecertificaat (EPC)
  • Informatie over de overstromingsgevoeligheid van het vastgoed
  • Het postinterventiedossier
  • Stedenbouwkundige informatie
  • Informatie uit het Kadaster
  • Informatie over de erfgoedwaarde

Als je al deze documenten in je bezit hebt, ben je volledig ingedekt. Je kan altijd meer informatie over deze documenten terugvinden op Vlaanderen.be.

Welke andere soorten vastgoed bestaan er nog?


Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je geen residentiële woning wil verkopen maar een ander soort vastgoed. Maar welke andere soorten vastgoed bestaan er allemaal?

Interessante linksWil je graag nog wat meer ondersteuning bij de verkoop van je residentiële woning? Neem dan zeker eens contact op met onze vastgoedexperts!

Gerelateerde artikels

Investeren in studentenkamers. Een rendabele investering?

Investeren in studentenkamers. Studentenvastgoed als een rendabele investering. De voor- en nadelen op een rijtje. Waar moet je rekening mee houden? 
Lees meer

11 parameters die nodig zijn om een correcte investeringsanalyse te maken.

Een investeringsanalyse maken is niet altijd gemakkelijk. Er zijn heel veel factoren waar je rekening mee kan houden.
Lees meer

Waar moet je op letten wanneer je investeert in commercieel vastgoed?

Wie wil investeren in vastgoed denkt in eerste instantie aan residentieel vastgoed. Logisch, want het is vertrouwd, we hebben immers allemaal een woning. Het aanbod is groot, het doelpubliek is dat ook en is bovendien makkelijk te bereiken via de gekende kanalen. Het is een veilige keuze.
Lees meer

Is investeren in vastgoed nog nuttig?

Wie wil investeren in vastgoed, geeft maar beter de voorkeur aan kleine nieuwbouwflats. 'Oudere en grotere appartementen hebben afgedaan', zegt Peter Verlinde, directeur bij de vastgoedgroep Quares.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons