Wil je je residentiële woning verkopen?

Een woning verkopen kan soms best uitdagend lijken. Het is een proces waar de meesten nog niet zo veel ervaring mee hebben. Daarom geven we je graag wat meer uitleg over de wat er allemaal komt kijken bij zo’n verkoop

Wie kan je helpen bij de verkoop van je residentieel vastgoed?

Alles is natuurlijk gemakkelijker met een beetje hulp. Als je je huis, appartement of studio wil verkopen, kan je steeds rekenen op de expertise van de notaris of de makelaar. Zij zijn gespecialiseerd in de verkoop van vastgoed en kunnen je perfect ondersteunen tijdens het hele proces.

Ontdek wat een notaris voor jou kan betekenen.

Hoe pak je die verkoop zelf aan?


Het is natuurlijk ook mogelijk dat je liever je huis zelf verkoopt. Niemand kent je huis immers beter dan jijzelf, toch? Daarbij kan je op die manier wel wat uitsparen op makelaarskosten.

Natuurlijk blijft het moeilijk om aan zo’n verkoopproces te beginnen, zeker als je het zelf doet. Daarom willen we je graag wat tips en een stappenplan geven, zodat je zeker goed voorbereid bent.

Welke documenten heb je nodig voor de verkoop van je woning?


Hoewel er veel kan komen kijken bij de verkoop van je huis, geven we je graag al eens een overzicht van alle documenten die zeker in orde moeten zijn voor je met de verkoop doorgaat. Deze documenten zijn:
  • Het keuringsattest van de elektrische installatie
  • Het bodemattest
  • Het certificaat voor de stookolietank
  • Het energieprestatiecertificaat (EPC)
  • Informatie over de overstromingsgevoeligheid van het vastgoed
  • Het postinterventiedossier
  • Stedenbouwkundige informatie
  • Informatie uit het Kadaster
  • Informatie over de erfgoedwaarde

Als je al deze documenten in je bezit hebt, ben je volledig ingedekt. Je kan altijd meer informatie over deze documenten terugvinden op Vlaanderen.be.

Welke andere soorten vastgoed bestaan er nog?


Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je geen residentiële woning wil verkopen maar een ander soort vastgoed. Maar welke andere soorten vastgoed bestaan er allemaal?

Interessante linksWil je graag nog wat meer ondersteuning bij de verkoop van je residentiële woning? Neem dan zeker eens contact op met onze vastgoedexperts!

Gerelateerde artikels

In welk vastgoed kan je investeren?

De vastgoedwereld is boordevol met investeringsmogelijkheden. Zelfs als kleinere investeerder heb je vaak de mogelijkheid om een mooie slag te slaan. Je hoeft immers niet altijd gigantische bedragen te investeren om er voordeel uit te halen. 

Om je even een duidelijker beeld te geven van de soorten vastgoed waar je in kan investeren, hebben we ze hieronder even voor je opgelijst.
Lees meer

Een opbrengsteigendom kopen: met welke aspecten moet je rekening houden?

Geld op de bank: vandaag de dag vergaart het meer stof dan dat het opbrengt. Daarom is het slim om je geld op andere manieren in te zetten: door te investeren in vastgoed, bijvoorbeeld. Bezit je al een huis en denk je eraan om een opbrengsteigendom aan te kopen? Dan moet je wel met bepaalde aspecten en kosten rekening houden.
Lees meer

De voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust!

Ok, dit jaar zit een buitenlandse reis er misschien niet in, maar ook in de komende jaren kan een tweede verblijf aan de Belgische kust je veel plezier schenken. Wij zetten even enkele voordelen van een tweede verblijf aan de kust op een rijtje. En ja, dat zijn er heel wat.
Lees meer

Investeren in onroerend goed: een pand of een fonds?

Wil je investeren in onroerend goed, dan zijn er 2 mogelijkheden: een pand kopen of investeren in een fonds. Investeer je in een fonds, dan spreid je je investering over verschillende panden en jij krijgt via een dividend een deel van de huuropbrengst. Wat is het interessantst?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons