Nieuws

Lees hieronder alle nieuwtjes uit de vastgoedsector.

Dit kan je doen als de verkoper gebreken camoufleerde

Je koopt een huis of appartement. Nadat je er ging wonen stel je vast dat er een aantal gebreken zijn aan het pand die de verkoper camoufleerde. Moet je dat zomaar aanvaarden? Welke stappen kan je ondernemen?

Meer lezen

Deze vergoeding krijg je als je nieuwbouwappartement niet op tijd klaar is.

Je koopt een appartement op plan om daar zelf in te gaan wonen of om het te verhuren. De bouwwerken vlotten niet echt waardoor het niet tijdig klaar is. Kan je dan een vergoeding van de promotor vragen en hoe hoog is die?

Meer lezen

Is een gratis schatting van je woning een goed idee?

Om de vraagprijs van je woning te bepalen, laat je vaak een schatting uitvoeren. Heel wat makelaars bieden je een gratis schatting aan. Maar is dat wel zo’n goede optie of doe je beter beroep op een expert, waar vaak wel een (stevig) prijskaartje aan gekoppeld is? Wij zetten even een aantal zaken op een rijtje.

Meer lezen

5 misvattingen over zonneboilers

Het aantal toegekende premies voor zonneboilers is het afgelopen jaar gedaald, hoewel het een hernieuwbare energiebron is waarmee je heel wat op je warmwaterfactuur bespaart. De oorzaak? Er bestaan nog een heleboel misvattingen over zonneboilers. Wij helpen ze samen met Belsolar, de Belgische zonneboilerassociatie, de wereld uit.

Meer lezen

Is jouw woning vorstklaar?

Met de winter in aantocht is het nuttig om je woning voor te bereiden op de vrieskou. Eenmaal de temperatuur onder nul duikt, kunnen allerlei soorten schade ontstaan. Een bevroren watermeter of waterleiding zorgt voor veel ellende en kosten. Met deze tips maak je je woning helemaal winterklaar.

Meer lezen

Wanneer mag je je huisvuil buitenzetten?

De ophaling van huisvuil kan ‘s morgens vroeg al gebeuren. Maar mag je je huisvuil ‘s avonds voordien al buitenzetten? Met welke regels moet je rekening houden?

Meer lezen