Nieuws

Lees hieronder alle nieuwtjes uit de vastgoedsector.

Moet je naam op de bel staan?

Deze vraag krijgen we geregeld: “Moet mijn naam naast mijn deurbel staan? Is dit een wettelijke verplichting?” Wij kennen het antwoord!

Meer lezen

5 hippe meubeltrends!

Face it: meubels maken of kraken je interieur. Wij schotelen je 5 hippe trends voor die momenteel niet enkel de magazines, maar ook de woonkamers veroveren. Nee, je hoeft ze niet allemaal te integreren, laat de trends je vooral inspireren.

Meer lezen

Van plan om te huren? Dat kost je alweer 39 euro meer!

De huurprijzen in Vlaanderen zijn vorig jaar flink gestegen en liggen hoger dan ooit. Dat blijkt uit de jaarlijkse Huurbarometer van Dewaele Vastgoedgroep. Zo betaalde je in 2019 maandelijks gemiddeld 808 euro voor een huurhuis: 39 euro of bijna 5% meer dan in 2018. De vijf jaar daarvoor steeg de prijs maar met 46 euro of 6%. Ook een appartement huren kost je in 2019 21 euro meer, voor een gemiddelde prijs van 677 euro per maand.

Meer lezen

Renoveren? Met deze 4 tips baadt je woning in natuurlijk licht.

We brengen 90% van onze tijd binnen door, ondanks dat daglicht en frisse lucht een positief effect hebben op onze gezondheid. Ga je jouw woning renoveren? Dan is het belangrijk om goed na te denken over hoe de werken een positieve invloed op je leefomgeving en welzijn kunnen hebben. Interieurontwerper en architect Anouk Taeymans geeft vier tips om meer daglicht in huis te halen.

Meer lezen

Verplichte dakisolatie in Vlaanderen!

Er worden tegenwoordig veel maatregelen getroffen om woningen zo energiezuinig mogelijk te maken. Met het isoleren van je woning bereik je de meeste energiereductie. Er zijn vele vormen van isolatie mogelijk, zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Die laatste vorm van isoleren is in 2020 voor alle Vlaamse woningen een verplichting geworden.

Meer lezen

De verschillende soorten beglazing voor je woning:

Met de juiste ramen kun je aardig wat besparen op je energiefactuur. Bovendien heb je vaak minder geluidshinder en maak je het inbrekers moeilijker. Hieronder geven we je alvast de verschillende soorten beglazing mee. Aan jou de keuze!

Meer lezen