Zolang duurt het om in België je lening af te betalen

Een huis of appartement kopen kan op emotioneel én financieel vlak veel impact hebben. Maar wanneer mag je jezelf ook echt huiseigenaar noemen? Uit onderzoek van Nimble Fins hangt dat af van waar je woont. Daaruit blijkt dat je in België veel sneller een woonlening kan aflossen dan in andere Europese landen.

Lees meer


4 valkuilen om te vermijden alvorens een oud huis te kopen

Een woning met wat leeftijd kan best charmant zijn. Bovendien zijn ze vaak goedkoper, waardoor ze misschien wél net binnen je budget vallen. Toch let je maar beter over voor je halsoverkop zo’n pand koopt er kunnen immers best wat valkuilen zijn. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Lees meer


Bouwbudget als alternatief voor of aanvulling bedrijfswagen

De bouwsector ziet zichzelf als een belangrijke speler in het klimaatdebat en schuift daarvoor verschillende maatregelen naar voren, zoals het uitbreiden van de bedrijfswagen naar een wagen- of bouwbudget. Dat voorstel heeft de Confederatie Bouw woensdag gelanceerd op een persconferentie over de stand van zaken en vooruitzichten in de sector.

Lees meer


Moet je een brandverzekering afsluiten voor je huurhuis?

Je huurt een woning waarin je je hoofdverblijfplaats hebt. Ben je in dat geval verplicht om daar een brandverzekering voor af te sluiten? Moet je ook je inboedel tegen brand verzekeren? En ben je als eigenaar verplicht om een brandverzekering aan te gaan voor een woning die je verhuurt?

Lees meer


Wasmachine reinigen in 5 stappen

Je wasmachine reinigt wasgoed, maar wie reinigt…. je wasmachine? Maar al te vaak verwaarloosd, is deze taak essentieel… En kan ze in een paar eenvoudige stappen worden gedaan.

Lees meer


Dit zijn de keukentrends van 2019!

Op zoek naar een nieuwe keuken? Witte keukens blijven populair, maar nieuwe materialen, kleuren en bijhorende accessoires doen hun intrede. Samen met Inge Moerman van Dovy overlopen we de keukentrends van 2019. “We zijn massaal op zoek naar rust en evenwicht en dat vinden we terug in de kleuren en materialen in de keuken.”

Lees meerLenen van je ouders: slimme zet of niet?

Wanneer we een woning willen kopen, is het bijna vanzelfsprekend dat we bij een bank langsgaan voor een lening. Er bestaan nochtans andere mogelijkheden om geld te lenen. Met je meest onschuldige glimlach bij mama en papa op de drempel verschijnen bijvoorbeeld. Veel ouders zijn immers bereid om hun kinderen financieel bij te staan bij belangrijke investeringen. Is dit wel zo’n goed idee?

Lees meer


Overschakelen op ledverlichting: zo pak je het aan

Hoewel ledverlichting nog steeds duurder is, gaan we toch meer en meer overstag. Ledlampen gaan nu eenmaal langer mee en door hun energiezuinigheid zijn ze ook een stuk beter voor het milieu. Overschakelen kan op twee manieren, wij geven ze je even mee.

Lees meer


Betonstop leidt tot betongolf

“Snel bouwen om nakend verbod voor te zijn” Er wordt vandaag per dag twee hectare open ruimte méér ingenomen dan in 2015. En dat ondanks de 'betonstop', die een jaar later werd afgekondigd...

Lees meer


Handig: 10 opruimtips voor je badkamer

Het lijkt wel of er nooit genoeg ruimte is in een badkamer. Veel te veel handdoeken, veel te veel doucheproducten, veel te veel make-up, veel te veel van alles. Dankzij deze 10 hacks organiseer jij je badkamer als een professional.

Lees meer