Investeer aan zee

De Belgische Kust telt dertien badplaatsen in tien kustgemeenten. Het is een regio die rijk is aan natuur, cultuur, entertainment en – vanzelfsprekend – strandleven. Geen wonder dat heel wat landgenoten hun tweede verblijf weer dichter bij huis zoeken en het vastgoed aan zee danig in de lift zit. Home & Trends sprong voor jou op de kusttram, spoorde van De Panne naar Knokke-Heist en zette de troeven van elke ‘halte’ voor jou op een rij.

Lees meer


Verkoop je huis vanuit je vakantiebestemming!

Er ligt een lange zomer in het verschiet. Maanden van zon, ijsjes, ontspanning en vakantie komen eraan. Heerlijk! Ga jij op vakantie? Of zal je het te druk hebben met andere dingen die je te lang hebt uitgesteld, zoals het verkopen van je woning? Geen zorgen, met Oximo combineer je beiden. Je huis verkopen vanuit die strandstoel aan een tropische kust? Geen enkel probleem!

Lees meerBieden op een huis? Dit moet je weten

Een bod uitbrengen op een huis of appartement is een erg spannend moment. Wordt het aanvaard, komt er een tegenbod of wordt het van tafel geveegd? Enkele tips om het zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Lees meer10 tips van architecten en professionals

‘Een eigen huis, een plek onder de zon, en altijd iemand in de buurt die van je houden kon’ zong René Froger ergens in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het vat nog altijd perfect samen waar heel veel mensen van dromen: een nest, waar het goed toeven is met hun geliefden. Dat eigen huis kan een huur- of koopwoning zijn, of een nieuwbouwproject. Wie kiest voor die laatste optie, kan echt gaan voor een huis op eigen maat. Maar… bouwen is een intensief proces, waar heel veel bij komt kijken. Met deze tips van Home & Trends blijf je onderweg door het bos de bomen zien.

Lees meer


De aansprakelijkheid van de verkoper voor verborgen gebreken

Bij aankoop van een onroerend goed kunnen er na de aankoop gebreken opduiken, die bij de bezichtiging van het goed voor de verkoop, niet zichtbaar waren. In principe is de verkoper verplicht om de koper te vrijwaren voor de verborgen gebreken die zich na aankoop van een woning of appartement manifesteren. Als de koper na aankoop ontdekt dat de dragende structuur van het dak eigenlijk volledig verrot is, of als hij vaststelt dat bepaalde muren vochtig staan, dan zou de koper de verkoper daaromtrent kunnen aanspreken.

Lees meerWelke bescherming biedt de wet als je een woning laat bouwen?

Of het nu een appartement of een huis is; wie een sleutel-op-de-deurwoning bouwt, krijgt ongetwijfeld te horen over de wet Breyne. De woningbouwwet biedt de koper van een sleutelklare woning een uitgebreide bescherming op verschillende vlakken. En dat heeft toch zeker zo zijn voordelen voor de koper. Hoe ben je beschermd?

Lees meer


De 6 voordelen van een groendak

Woon je in de stad, maar heb je toch nood aan een beetje groen? Een groendak kan een oplossing bieden! Niet alleen breng je wat groen in de stad, een groendak heeft nog heel wat andere voordelen. Wij zetten ze alvast even op een rijtje. 

Lees meer


Een onderhoudsarme tuin

Heb je een tuin? En ben je gek op lekker in de tuin zitten tijdens de warme maanden? Maar heb je weinig tijd of zin om veel in je tuin bezig te zijn, en vind je het toch belangrijk dat je tuin er altijd op en top bij ligt? Maak je tuin dan zo onderhoudsarm mogelijk. Hieronder ontdek je hoe je dat doet!

Lees meer


Vlamingen willen allemaal hetzelfde vastgoed aan de kust kopen  

De vastgoedmarkt aan onze kust doet het de jongste tijd bijzonder goed. Het aantal verkopen steeg er in één jaar tijd met liefst een vijfde. Maar wat pas écht opvalt? De Vlaming is bijzonder voorspelbaar als het gaat om de aankoop van zijn stulpje aan de zee. Meer nog: soms lijkt het alsof we allemaal naar hetzelfde “ideale” tweede verblijf aan onze kust op zoek zijn. Dit zijn de drie grootste klassiekers.

Lees meer


Kwart meer warmtepompen geplaatst

Vorig jaar plaatsten de Vlamingen 3.728 nieuwe warmtepompen in hun woningen. Dat is een kwart meer dan het jaar ervoor. Bij nieuwbouw kiest ongeveer 20 procent voor een warmtepomp - al dan niet in combinatie met zonnepanelen - om het verplicht aandeel hernieuwbare energie te behalen, zegt minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld).

Lees meer


Realty 2017 brengt bijna 7000 vastgoedprofessionals samen  

Negen op de tien vastgoedprofessionals meent dat de golf van technologische vernieuwing de komende vijftien jaar een gigantische impact zal hebben op de Belgische vastgoedmarkt. En juist dat maakt het noodzakelijk dat zowel de vastgoedsector als beleidsmakers de koppen bij elkaar steken. Met die boodschap geeft Realty 2017 het startschot voor wat intussen het grootste vastgoedevent van ons land kan genoemd worden. Van 16 tot 18 mei worden er enkele duizenden vastgoedprofessionals, beleidsmakers en overheidsadministraties samengebracht om in alle openheid het debat aan te gaan. En dat blijkt meer dan ooit nodig.

Lees meer