Nieuws

Lees hieronder alle nieuwtjes uit de vastgoedsector.

Is brandblussers in huis hebben verplicht?

Ze kunnen je leven redden en zijn niet erg duur. Bovendien zijn ze verplicht in auto’s en op openbare plaatsen… Maar hoe zit het met thuis?

Meer lezen

Dit kan je doen als er een bouwovertreding rust op het huis dat je kocht.

Nadat je een huis kocht stel je vast dat er een bouwovertreding op rust. Welke stappen kan je in dat geval tegen de verkoper ondernemen? Wat kan je van hem zoal vragen? Kan je ook iets doen tegen de notaris of vastgoedmakelaar?

Meer lezen

Je woning verkopen? Zoveel kost het.

Zet je jouw woning te koop? Dan is dat niet kosteloos. De koper betaalt de verkoopprijs, notariskosten en registratierechten of btw. Zelf moet je als verkoper administratieve zaken regelen en bepaalde verplichte documenten kunnen voorleggen aan de koper die ook kosten met zich mee brengen. Hou daarom rekening met deze acht mogelijke kostenposten.

Meer lezen

Nieuwe woning kopen of (ver)bouwen? Vanaf dit jaar kan je minder lenen!

Ga jij een woning kopen of (ver)bouwen? Vanaf 1 januari 2020 moet je zelf meer geld op tafel leggen. Vanaf nu mogen de banken je namelijk maar maximaal 90% van de waarde van je nieuwe woning lenen. In sommige gevallen kan de bank wel een uitzondering maken. Bijvoorbeeld voor jonge gezinnen die een eerste woning kopen.

Meer lezen

Verhuizen zonder stress: 5 tips!

Verhuizen is een serieuze opgave. Gelukkig kennen wij enkele tips die je het leven gemakkelijker maken tijdens zo’n verhuis.

Meer lezen

Wat is groen gas?

De klimaatdoelstellingen verplichten ons om te evolueren naar een koolstofarme maatschappij tegen 2050. Dat betekent dat we overstappen van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. In die energietransitie kan ook groen gas een rol spelen.

Meer lezen