Nieuws

Lees hieronder alle nieuwtjes uit de vastgoedsector.

Dit kan je vragen als de bomen van je buur te dicht staan

De hoogstammige bomen van je buur moeten in principe twee meter van de scheiding met jouw perceel grond staan. Maar wat kan je precies vragen als dat niet het geval is?

Meer lezen

Aansprakelijkheidsverzekering aannemers: dit heb jij eraan

Sinds 1 juli 2018 zijn behalve architecten ook aannemers verplicht om hun beroepsaansprakelijkheid te verzekeren. Eén jaar later maakt Bouwunie een voorlopige balans op van die wet. De belangrijkste vraag: ben jij als (ver)bouwer sindsdien beter af? Volgens de enquête die de organisatie afnam bij haar leden, blijkt alvast van niet. Vooral de administratieve last voor de aannemer gaat omhoog.

Meer lezen

Zo gaat je terras langer mee

Het hout van je terras is één ding, maar wat zorgt er nu echt voor of je terras langer meegaat? De afvoergoten van een terras worden vaak over het hoofd gekeken. Veel onderhoud vergt het niet, maar jaarlijks er eens naar kijken is toch wel nodig om het jarenlang uit te zingen.

Meer lezen

Lambrisering: de comeback in België

Lambrisering kwam op zijn hoogtepunt in de jaren zeventig van de vorige eeuw. In die tijd werd alles met hout bedekt, van vloer tot plafond van hout. Hoewel er sindsdien weinig aanhangers voor te vinden zijn, is lambrisering anno 2019 weer helemaal terug, in een vernieuwde versie weliswaar.

Meer lezen

Een buitenverblijf kopen? Hiermee moet je rekening houden!

Een eigen vakantiehuisje kopen? Perfect mogelijk, maar niet voor iedereen weggelegd. Overweeg het het kopen van een buitenverblijf, dan houd je maar beter rekening met volgende zaken.

Meer lezen

Vruchtgebruik of naakte eigendom: wat heeft dat te betekenen?

Stel dat je man of vrouw komt te overlijden en hij/zij in het testament heeft opgenomen dat de woning naar de kinderen gaat, maar dat jij als partner het vruchtgebruik hebt, tot je zelf te overlijden komt: wat betekent dat dan? Wij doen het even summier uit de doeken.

Meer lezen