Huis verkopen met Oximo: stappenplan

Het is zover: je wil je huis of appartement verkopen. Misschien verhuis je naar een nieuwe stek of trek je gezellig bij iemand anders in. Toch is de deur achter je toe trekken niet altijd evident. Het is belangrijk om deze periode zo aangenaam mogelijk te maken en helder vooruit te kijken. Met dit stappenplan van Oximo bereid je je goed voor op het verkoopproces.

Stap 1: je pand registreren

Start met het registeren van je pand. Wees gerust: je hoeft hiervoor geen afspraak te maken of te bellen. Dit is dus volledig vrijblijvend.
 • Maak een account aan
 • Voltooi de registratie via je e-mailadres
 • Vul de adresgegevens van je pand in

Ziezo, na enkele kliks zit je in onze makelaarsformule!

Welk vastgoed kan je verkopen?

Verkoop je een woning of appartement? Een bedrijfspand of handelszaak? Alles is mogelijk. Oximo is namelijk gespecialiseerd in alle soorten vastgoed. Tijdens de registratie van je pand selecteer je het type pand dat je verkoopt. Wij passen ons aan en doen de rest!

Stap 2: waardebepaling van je vastgoed

Voor je je huis verkoopt, moet je weten hoeveel het precies waard is. De waarde laten bepalen door een expert is vaak een spannend moment. Tijdens deze uitgebreide analyse wordt rekening gehouden met verschillende aspecten: de nieuwbouwwaarde, grondwaarde, innerlijke waarde, en nog veel meer.

Wat bepaalt de waarde van je huis?

Deze aspecten hebben invloed op de waarde van je woning:
 • Ligging en omgeving
 • Oppervlakte
 • Ouderdom en staat van eigendom
 • Soort bebouwing: gesloten, halfopen, open
 • Isolatie 
 • Afwerking van het huis
 • Verwarming- en watervoorzieningen

Wat is de minimum waarde?

De minimumwaarde is een aantrekkelijke prijs om interesse op te wekken bij kandidaat-kopers. Vanaf deze prijs kan er geboden worden, dus deze is vaak iets lager dan de prijs die je zelf voor ogen hebt. Belangrijk om te onthouden: deze prijs is niet bindend voor jou!

Wat is de ‘direct hebben’ waarde?

De direct-hebben waarde is de prijs waaraan je bereid bent om meteen te verkopen, zonder andere biedingen af te wachten. De kandidaat-koper die het eerst deze prijs biedt, krijgt de optie om jouw pand te kopen. De direct-hebben waarde kan op elk moment verlaagd worden.
Tip

Wil je weten hoeveel jouw woning waard is?

Neem contact op met onze makelaars

Stap 3: verkoopdossier opstellen

Om een vlotte verkoop te garanderen, is het essentieel om een goed voorbereid verkoopdossier op te stellen. Er zijn een aantal verplichte attesten bij de verkoop van een woning:
 • Elektriciteitsattest 
 • Bodemattest 
 • Energieprestatiecertificaat (EPC) 
 • Postinterventiedossier 
 • Stedenbouwkundig uittreksel 

Dit alles vergt heel wat administratief werk, wat het soms chaotisch kan maken. Maar geen zorgen: bij het opstellen van het verkoopdossier kan je hulp krijgen van een Oximo-adviseur die je helpt waar nodig.

Stap 4: promotie van je pand

Na al dat administratief werk is het eindelijk tijd om jouw pand aan de buitenwereld te tonen. Een spannende stap, vind je niet?

Zodra het verkoopdossier volledig is zal een Oximo-adviseur professionele foto’s maken van je pand. Hierna kan je de kijkdagen opgeven die voor jou het beste passen. Wanneer dit is gebeurd, komt je pand online op de website. Vanaf hier verloopt alles automatisch via het online platform van Oximo. Zo kan je alles in de gaten houden, wanneer je maar wil!

Naast de publiciteit op onze eigen website, wordt je pand gepubliceerd op andere immowebsites zoals: Immoweb, Immovlan, Realo, Zimmo, Immoscoop… Ook investeren we in sociale netwerken, zoals Facebook en Google, om jouw pand nog meer in de kijker te zetten. Ten slotte zorgen wij voor een ‘te koop’ uithangbord voor de promotie in jouw straat.

(Oximo blijft publiciteit voeren en zoeken naar kandidaat-kopers gedurende de looptijd van de exclusiviteit termijn, namelijk voor een periode van 6 maanden.)

Stap 5: kandidaat kopers ontvangen

Na de publiciteit komen kandidaat-kopers langs bij je thuis om het pand te bezichtigen. Dit is een cruciaal moment. De eerste indruk bepaalt namelijk of ze een bod zullen uitbrengen, of niet. Zorg ervoor dat je woning straalt en stel de gasten op hun gemak!

Je kan kiezen tussen twee mogelijkheden: zelf kandidaat-kopers ontvangen of een Oximo-expert inschakelen om dit voor jou te doen.

Zelf kandidaat kopers ontvangen

Zin om de handen uit de mouwen te steken tijdens de kijkdagen? Ontvang zelf de kandidaat-kopers! Jij kent je woning uiteraard als geen ander, dus waarom niet? De Oximo-coach zal je voorafgaand coachen om dit tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Daarna volgt Oximo de verkoop van je vastgoed nauwgezet verder op en ondersteunt zowel jou als de kandidaat-kopers. Hier betaal je tot slechts 1% commissie op de verkoop van je woning. 

Bekijk hier enkele tips om het maximum uit je kijkdag te halen.

Rondleidingen overlaten aan Oximo

Wil je je liever niks aantrekken van kijkdagen en rondleidingen? Schakel dan een Oximo-expert in om het voor jou te doen. Het online platform wordt dan je beste vriend. Je ontvangt alle updates over: 
 • mogelijke kandidaat-kopers 
 • nieuwe inschrijvingen voor de kijkdagen 
 • feedback over de afgelopen bezichtigingen. 

Stap 6: biedingen ontvangen

Via het Oximo-platform kan je alle biedingen online 24/24 bekijken. Ook via mail word je steeds op de hoogte gebracht van nieuwe updates. Op elk bod kan je zelf reageren of feedback geven, en in het beste geval natuurlijk accepteren! Je kan dus volledig zelfstandig aan de slag, maar Oximo staat steeds ter beschikking wanneer nodig.

Welke biedingen zijn interessant?

Vaak zijn mensen geneigd om het eerste het beste bod te accepteren, maar let op! Ga zeker niet te fel onder je vraagprijs. Een openingsbod is vaak nog niet helemaal wat je verwacht van de prijs, dus denk goed na voor je een bod accepteert. Geduld is een schone deugd!

Hoe lang is een bod op mijn vastgoed geldig?

Elk bod is 48 uur geldig. Binnen die tijd kan je een bod aanvaarden maar ook afwijzen. Wanneer je een bod afwijst, kan je de kandidaat-koper feedback geven in hoeverre hun bod jouw vraagprijs bereikt. Indien je binnen de 48 uur geen actie onderneemt, wordt het bod automatisch geweigerd.

Stap 7: bod accepteren: verkocht!

Hoera, proficiat! Je hebt het bod geaccepteerd!

Wanneer het bod is goedgekeurd, betaalt de kandidaat-koper het eerste deel van de waarborg binnen de 7 kalenderdagen en verkrijgt deze een aankoopoptie op je pand. Indien dit niet wordt betaald binnen deze periode, vervalt de aankoopoptie en kan je het pand opnieuw te koop aanbieden.

Naar aanloop van de ondertekening van het compromis verzorgen wij het juridisch luik en begeleiden je doorheen het proces van A tot Z.

Waarom is de 1% formule van Oximo zo interessant?

Wat de 1% formule zo interessant maakt, is de mogelijkheid om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het is simpel: Hoe meer je zelf doet, hoe minder commissie je betaalt! Oximo begeleidt je doorheen dit proces, dus je staat er nooit alleen voor.

Conclusie: een huis verkopen in 7 stappen

Je huis verkopen is vaak een overweldigend proces. Niet enkel de administratieve kant, maar ook de emotionele waarde speelt vaak een grote rol. Oximo staat steeds klaar om jou te begeleiden van het eerste contact tot het overhandigen van de sleutels.

Gerelateerde artikels

Je huis verkopen na scheiding: hoe werkt dat?

Je kan je huis verkopen, je partner uitkopen of de woning houden in onverdeeldheid. Weeg de verschillende opties af en maak de juiste keuze.
Lees meer

Deze kosten betaal je bij de verkoop van een huis

Je huis verkopen brengt een aantal vaste kosten met zich mee. Denk maar attesten, notariskosten en de prijs van een online advertentie
Lees meer

Je huis verkopen via notaris of makelaar? Dit moet je weten

Twijfel je of je jouw huis wil verkopen via de notaris of via een makelaar? Ontdek hier alle verschillen en details!
Lees meer

Je huis verkopen zonder makelaar: hiervoor moet je opletten

Steeds meer eigenaars overwegen om hun vastgoed zelf te verkopen. Maar, een huis verkopen zonder makelaar is niet evident. Hier moet je op letten...
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons
Contacteer mij