Haal het maximum uit uw kijkdag!

Na een periode van publiciteit is het tijd voor de kijkdagen! Kandidaat-kopers zullen uw woning bezichtigen en zich een eerste indruk vormen. Die bepaalt of ze een bod zullen uitbrengen. 
Oximo geeft u enkele tips voor een goede indruk!

VOORBEREIDINGEN

Tip 1: Laat uw woning stralen


Een huis dat niet verlucht is en rommelig oogt, geeft geen goede indruk. De oprit, buitendeur en inkomhal zijn het visitekaartje van uw woning. Zorg er dus voor dat deze er piekfijn uitzien, maar vergeet ook de andere woonruimtes niet!
Lap de ramen, dweil de vloer, ruim alles netjes op. Omdat u verkoopt en dus verhuist is het misschien de ideale gelegenheid om orde op zaken te stellen en de zaken die u niet mee verhuist naar het containerpark te brengen.
Waarop extra letten? Laat geen afwas staan, verwijder etensresten op het fornuis en kalkaanslag in de badkamer. Reinig de toiletten en zorg ervoor dat ze fris geuren, maak de bedden op en laat geen vuile was rondslingeren.
Besteed extra aandacht aan netheid tijdens de kijkdagen: laat de ramen eens openstaan of brand een geurkaars voor een aangename, frisse geur. 

Tip 2: Beperk persoonlijke spullen tot een minimum


Iedereen heeft wel een hobby, maar beperk uw persoonlijke spullen tot een minimum. Kandidaat-kopers vormen zich bij de bezichtiging een beeld van uw woning en hebben geen boodschap aan uw persoonlijke spullen.

Tip 3: Herstel gebreken


Is het handvat van de deur stuk of sleept de deur? Lekt de kraan? Herstel kleine gebreken. Kandidaat-kopers zullen uw woning grondig onderzoeken en besteden hier extra aandacht aan. Hoe minder gebreken, hoe beter de kans op een hoog bod. Zorg dat uw woning perfect in orde is. 

Tip 4: Los vochtproblemen op en herstel de gevolgen


Vocht is een absolute afknapper voor kandidaat-kopers . Herstel de oorzaak en werk vochtplekken weg met een likje verf of behang.

Tip 5: Informeer naar de bouwtechnische mogelijkheden


U zal waarschijnlijk vragen krijgen over bijv. de draagmuren in uw woning, met het oog op eventuele verbouwingen. Informeer bij uw architect of een andere specialist naar de bouwtechnische mogelijkheden van uw woning, zodat u op de kijkdag over de nodige informatie beschikt.

Tip 6: Verf of behang verouderd? Geef de muren een likje verf!


Een likje verf geeft uw woning meteen een nieuwe look. Geef hierbij de voorkeur aan een lichte, neutrale kleur. Lichte kleuren creëren ruimte en zorgen voor een aangename sfeer. Houd er rekening mee dat zoveel mogelijk kandidaat-kopers uw woning interessant moeten vinden: zet dus even uw persoonlijke voorkeuren opzij.

Tip 7: Plaats een bloemetje


Het lijkt een detail, maar het geeft sfeer! Bloemen fleuren een kamer op en geven kleur aan de ruimte. Kandidaat-kopers zullen uw oog voor detail appreciëren. 

Tip 8: Vergeet ook de tuin niet!


Maai het gras, verzorg de planten, veeg het terras schoon,... Kortom, laat de tuin er verzorgd uitzien.

DE KIJKDAG

Tip 1: Zorg voor een aangename sfeer


Donkere kamers zorgen voor een onaangename sfeer. Let dus op voldoende lichtinval en voorzie eventueel sfeerverlichting. Ook een aangename temperatuur is van belang: het mag niet te koud zijn in de woning. Heeft u een open haard? Laat een vuur branden voor een gezellige sfeer.
Televisie laat u beter uit. Een zacht achtergrondmuziekje kan wel, maar zet de radio niet te luid. Huisdieren laat u beter een dagje buiten: niet iedereen is een dierenliefhebber!

Tip 2: Verwelkom gasten met een warm onthaal


Groet de kandidaat-kopers, stel hen op hun gemak en bied hen iets te drinken aan. De geur van een vers kopje koffie benadrukt de gezelligheid van de woning.

Tip 3: Laat kandidaat-kopers rustig uw huis bezichtigen


Dring u niet op tijdens de bezichtiging. Begin niet met een verkoopspraatje. Kandidaat-kopers willen uw woning ervaren: geef ze dus de tijd om deze te verkennen. Indien men u vraagt om een rondleiding, dan doet u dit uiteraard wel. Blijf bereikbaar voor eventuele vragen en zeg duidelijk dat de kandidaat-kopers vragen mogen stellen.

Tip 4: Spreek u niet uit over een prijszetting


Kandidaat-kopers zullen polsen naar uw verwachte verkoopprijs. Ga hier niet op in. 

Tip 5: Wees eerlijk


Het heeft geen zin om gebreken te verdoezelen of af te zwakken: kandidaat-kopers zullen dit als onaangenaam ervaren en hun vertrouwen in u verliezen. Bovendien bent u wettelijk verplicht om correcte informatie te verschaffen. Geef een reden waarom een gebrek er is en of dit zal hersteld worden: dit maakt het gebrek aanvaardbaar.

Tip 6: Ga niet in discussie met kandidaat-kopers


Wanneer iemand een opmerking maakt, ga dan niet in discussie maar probeer de positieve aspecten te belichten. Wat goed en mooi is voor de één, is dat niet steeds voor de ander. Laat u niet misleiden door negatieve opmerkingen, blijf vriendelijk en rustig.

Oximo wenst u veel succes met de kijkdagen!
Tip

Klaar om samen je huis te verkopen?

Lees onze 10 stappen naar een succesvolle verkoop!

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Hoe zit het met het verkopen van een huis tijdens een scheiding?

Een scheiding doormaken is nooit gemakkelijk, zeker niet als je niet goed weet wat te doen met de gezamenlijke woning na de scheiding. Verkoop je je huis best? Wat als jullie beiden iets anders willen?

Het hoeft echter niet altijd een lastig proces te zijn. Er zijn verschillende manieren om deze situatie zodanig aan te pakken dat zowel jij als je ex-partner tevreden kunnen zijn met de verdeling van het goed.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons