4 oktober 2013

De prijzen van de woningen bleven in de zomermaanden licht stijgen. De prijsstijgingen zijn het hoogst in Brussel. Woonhuizen werden in het derde kwartaal jaar op jaar 0,8 procent duurder. Bij appartementen bedroeg de klim 3,3 procent. Het aantal transacties blijft ook vrij stabiel (+0,3%).

In België bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in het derde kwartaal 234.366 euro. In Vlaanderen stegen de prijzen van woonhuizen niet meer (+0,1%). In Wallonië was er een stijging met 0,8 procent en in Brussel van +3,7 procent.

In de eerste negen maanden stegen de prijzen in België met 1,8 procent. De gemiddelde prijs bedroeg 231.793 euro. Dat bevestigt het stabiele karakter van de prijzen, stelt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat.

-4,1% In West-Vlaanderen daalden de prijzen voor appartementen met 4,1 procent.

De gemiddelde prijs van appartementen kende in het derde kwartaal een stijging van 3,3 procent voor België (+2% in Vlaanderen, +1,9% in Wallonië en +5% in Brussel). Er zijn grote verschillen per provincie. In West-Vlaanderen, vooral door de slechte markt aan de kust, was er een prijsdaling met 4,1 procent, in Antwerpen een stijging met 6,3 procent en in Limburg met 7,0 procent. (klik op grafiek onderaan voor vergroting)

Over de eerste negen maanden van 2013 was er in België voor appartementen een stijging met 1,9 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Deze stijging komt voor in de drie regio’s: +1,6 procent in Vlaanderen (203.935 euro), +0,8 procent in Wallonië (156.408 euro) en +3,8 procent in Brussel (226.104 euro).

De prijsstijgingen van zowel woonhuizen (+1,8%) als appartementen (+1,9%) is vergelijkbaar met de inflatie in die periode. Vastgoed bleef dus in de eerste negen maanden van dit jaar waardevast. Volumes

In het derde kwartaal van 2013 waren er in ons land 0,3 procent meer vastgoedtransacties in vergelijking met het derde kwartaal van 2012. De eerste negen maanden van 2013 was er een lichte daling van 0,6 procent. 'Voor het tweede jaar op rij zien we dat het aantal vastgoedtransacties niet de gebruikelijke terugval kent in de zomermaanden', stellen de notarissen.

De Notarisbarometer van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat peilt onder meer naar de activiteiten van de bevolking inzake vastgoed. De gegevens worden elektronisch verzameld op het ogenblik van de ondertekening van de voorlopige verkoopovereenkomst (compromis), 3 à 4 maanden voor de ondertekening van de akte. Daardoor beschikken de notarissen over de meest recente gegevens over de Belgische vastgoedmarkt.

Bron:
De Tijd

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag