Wanneer de internauten de KMO financieren

Mymicroinvest begint aan te slaan op het internet. Het is het eerste platform voor financiering van de KMO waarbij crowdfunding (beroep doen op het publiek) gecombineerd wordt met de mobilisering van professionele investeerders.
Mymicroinvest presenteert zich als een alternatieve vorm van financiering van KMO's en startende bedrijven die moeite hebben om fondsen te werven via traditionele kanalen.

Concreet investeren internauten en professionele beleggers een gelijk aandeel in de financiering die door een bedrijf gevraagd wordt. Elke internaut heeft de kans om zijn mening te geven over de haalbaarheid van een financieringsproject en kan vanaf 100 euro beleggen aan dezelfde voorwaarden als de professionele beleggers.
De financiering van een start-up geschiedt in drie etappes. Eerst wordt een shortlist met geloofwaardige projecten voorgelegd aan de internauten. Om naar het volgend stadium te gaan, de financiële analyse, moet het project minstens 100 positieve stemmen krijgen in een maand tijd. De professionele beleggers worden dan aangezocht, en zij zullen vervolgens aan de internauten vragen om de financiering aan te vullen. Indien het minimum bedrag van de financiering bereikt wordt, gaat de fondsenwerving door en worden de fondsen van de professionele belegger terug vrijgemaakt.

Op de site kan men de projecten bekijken, de tijd die overblijft om te stemmen voor een bedrijf, en het aantal internauten dat het initiatief al steunt. De projecten zijn erg divers, zoals een toepassing gebaseerd op het bijeenbrengen van sportfans op sociale netwerken, of de lancering van een bedrijf met scooter-taxi's.
Mymicroinvest heeft de ambitie om dit jaar vier bedrijven te financieren en nog een vijftigtal tegen 2016. Naargelang de profielen van de bedrijven hoopt Mymicroinvest tussen de 125.000 en 1 miljoen euro te werven.

Bron:
http://www.ondernementoday.be/content.php?news_id=7177&source=entreprendretoday-newsletter


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag