Onvoldoende kinderkamers? Zo deel je ze!

Heb je kinderen, dan kan het gebeuren dat je niet voldoende slaapkamers hebt. Op dat moment kan je niet anders dan de kinderen een kamer te laten delen. Maar hoe kan je nu tegemoetkomen aan de individuele wensen van elk kind als het op het inrichten van de kamer aankomt? Met behulp van de onderstaande tips zal elk kind zich ongetwijfeld goed voelen!

Geen enkel kind zal zich benadeelt voelen als je gaat voor Color Blocking. Laat elke zoon en/of dochter zijn of haar lievelingskleur kiezen (of laat ze enkele kleuren kiezen, zodat de combinatie finaal toch een beetje samengaat). Verdeel de kamer in vakken en kleur ze in met verf. Zo kan je de slaapkamer visueel opsplitsen.

Eenvoudig maar doeltreffend is natuurlijk het gebruik van een gordijn om de ruimte te in twee of meer te delen. Zo hebben ze meteen ook wat meer privacy. Een bedstee is een andere een mogelijkheid om elk kind een eigen plekje te geven.

Zorg ervoor dat je de meubelen slim en optimaal plaatst. Zeker in een kleine kamer is dat van cruciaal belang. Overweeg in zo’n geval bijvoorbeeld een stapelbed of een hoogslaper. Zo spaar je ruimte voor een bureau uit. Plaats de bedden langszij tegen een wand in plaats van met het hoofdeinde. De ruimte die zo vrijkomt is geweldig om te spelen!

Spelen is leuk, maar af en toe moet er ook opgeruimd worden. Die opbergruimte is dubbel zo belangrijk in een kamer waar meerdere kinderen slapen en/of spelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ‘verloren’ ruimte onder het bed: perfect om speelgoed onder op te bergen.

Bron:
Zimmo.be

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons