28 januari 2016

Elk jaar zijn ze er weer, de lijstjes die je vertellen wat er trendy is en wat je maar beter zo snel mogelijk in de uitverkoop gooit. Ook voor je interieur kan je er niet onderuit. Wil je het komende jaar helemaal mee zijn, hou dan rekening met enkele trends die zich wereldwijd aftekenen. Hieronder een kort overzicht:

1. POEDER- & HUIDSKLEUREN VEROVEREN DE WOONKAMER
Natuurlijke, zachte kleuren zetten de toon in 2016. Warme en koude kleuren afgeleid van de natuur, met aardetinten en wit er doorheen. De kleur van 2016 is okergoud. Combineer deze tint met rustgevend groen om het oppeppende van het okergoud in balans te brengen.

2. HAAL DE NATUUR NAAR BINNEN
Misschien wel de sterkste trend van het jaar! Vergeet die zware gordijnen, haal licht, groen en lucht binnen door je ramen. Laat de planten aanrukken en geef ze een prominente rol in je woonkamer. Zo tover je je woonkamer om in een oase van groen. De grenzen tussen tuinmeubilair en meubelstukken voor binnen vervagen en combineren kan.

Ook duurzaamheid gaat steeds een grotere rol spelen en daar haakt deze trend perfect op in. Milieuvriendelijke materialen zijn een blijver.

3. GA VOOR GEOMETRISCH
De opgang van geometrische vormen zet zich verder door dit jaar. Ga voor strepen, driehoeken en bollen en combineer naar hartenlust. Ideaal voor woondecoratie zoals kussens en tapijten, maar ook je tegels kunnen gerust wat geometrische vormen verdragen. Stem de verschillende patronen wel op elkaar af om geen chaos te scheppen

4. MINERALEN EN MARMER
Je leest het goed, marmer is weer helemaal terug. Overal bruikbaar in het interieur en perfect te combineren met zachtere pastelkleuren. Ga vooral niet voor afgeborsteld, kies voor brokken graniet, grote stukken kwarts en laat het allemaal lekker ruw.

5. METALLIC EN METAAL
Gepolijst of mat, een blijver deze trend. Het gaat overigens om een modetrend die zich doorzet in je interieur. Vooral in keukenapparatuur zien we terug steeds meer metaal opduiken. Denk aan koper en goud, ga voor “retro bling” en combineer gerust met ruw hout.

6. AAIBAAR, ZACHT, ROND EN GEBORGEN
2016 zal zacht en aaibaar zijn. Een gebreide poef, gehaakte kleedjes en plaids zijn het helemaal in 2016. Het hoeft allemaal niet meer zo strak, het mag gerust een stukje zachter, met afgeronde vormen als exponent. Zet je aan het breien, cocoon en kies voor geborgenheid. En denk eraan, interieurstukken met reliëf zetten aan tot voelen en aaien.

Wil je aan de slag in je nieuwe woning of je interieur eens grondig onder handen nemen, dan zit je met de bovenstaande trends altijd goed. Interieurtrends zijn overigens minder vluchtig dan modetrends, dus elk jaar wisselen hoeft echt niet.

En onthoud, maak vooral van je huis je eigen thuis en laat de trends gerust voor wat ze zijn. Ze zijn een richtlijn, geen gebod.

Bron:
Immovlan.be


Twitter Facebook Google-plus

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag