Ben jij helemaal mee? Dit zijn dé tuintrends van 2020!

Op vakantie in je eigen tuin


Reizen en relaxen doen we in 2020 in onze eigen tuin. Hierbij staat een mix van materialen en culturen centraal. Zo tover je je tuin of terras met enkele eenvoudige aanpassingen om tot je favoriete reisbestemming. Integreer bijvoorbeeld exotische planten of bloemen om een kleurrijke toets aan je tuin te geven. Ga hierbij vooral voor warme tinten en voeg eventueel nog een paar relaxmeubels toe. Zo ben je binnen de kortste keren helemaal zen.

Synergie tussen buiten en binnen


Een tweede tuintrend in 2020 is de fusie tussen indoor en outdoor, zowel op vlak van materialen als comfort. “Dezelfde meubels en materialen van binnen worden buiten herhaald en andersom,” merkt tuinarchitect Berwout Dochy op. “Denk bijvoorbeeld aan een vloer of keukenblad van beton in combinatie met een betonnen terras.”

Wil je het hele jaar door van het buitenleven genieten? Dan kies je voor een all-seasons tuin waarbij je je woonkamer verlengt met een lichtrijke aanbouw zoals een overkapping of tuinkamer. Zo trek je het licht van buiten naar binnen en kan je elk seizoen genieten van je veranderende tuin. 

Op en top natuur


Anno 2020 is de tuin de plaats waar we ons terugtrekken om te onthaasten en te ontspannen. Dat gebeurt niet meer in een strakke buitenruimte die veel onderhoud vraagt, maar in een groene omgeving waar planten hun gang kunnen gaan. Zo creëren we een gezellige nonchalante sfeer waar niets moet en alles mag.

Nu de natuur de hoofdrol speelt, passen we ook onze tuinverlichting aan. Zo kan je bijvoorbeeld je verlichting instellen in functie van de zonsopgang en -ondergang met behulp van een schemerschakelaar. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je eventueel met een domoticasysteem en lichtarmaturen met een aanpasbare lichtkleur inspelen op het tijdstip van de dag en de verschillende seizoenen. Het juiste licht zorgt meteen voor de juiste sfeer, zeker in combinatie met je favoriete muziek.

Ruimte voor regenwater


Het zal niemand ontgaan zijn dat de weersomstandigheden alsmaar extremer worden. Lange droge periodes worden afgewisseld met korte periodes van hevige regen. Wie slim is, vangt dan ook het kostbare regenwater op in de tuin. Denk hierbij aan een regenton, een watertank of een regenwaterput. Wil je het liever iets stijlvoller aanpakken? Kies dan voor een charmante oude badkuip in de tuin of een dakgoot die uitmondt in een mooie vijver.

Minder onderhoud


We brengen dan wel graag veel tijd door in onze tuin of op ons terras maar we hebben er liefst zo weinig mogelijk werk aan. Een onderhoudsvriendelijke tuin is dit jaar dan ook een belangrijke tendens. Om het werk in de tuin tot een minimum te beperken, kiezen we bijvoorbeeld voor wintergroene planten, bomen of heesters die in de herfst en winter geen blad laten vallen. Een andere optie is het combineren van dezelfde soort planten tot grotere groepen. Die zijn een stuk makkelijker en sneller te onderhouden dan wanneer je elk plantje afzonderlijk moet aanpakken.

Bron
Livios


Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons