Oximo beschermt ook de kopers!

De bescherming van de koper wordt door Oximo hoog in het vaandel gedragen. Wij zijn immers geen traditionele vastgoedmakelaar maar onderscheiden ons door een specifieke manier van werken dewelke resulteert in een optimale kopersbescherming.

De basis van Oximo is dat wij vastgoed verkopen via een online vastgoedplatform. Dit laat ons toe om alle details van het pand te digitaliseren en online ter beschikking te stellen. Zo kan een potentiële koper niet alleen alle wettelijk verplichte documenten direct raadplegen (EPC, huurcontracten, keuringen,…), maar daarnaast ook bouwtechnische gegevens, informatieverplichtingen, enz... Op die manier heeft de koper steeds zekerheid op basis van welke gegevens hij een pand koopt. 

Daarnaast heeft een koper bij ons het recht om een bod te doen onder opschortende voorwaarde van het bekomen van financiering ten belope van maximum 90% van de prijs en binnen een termijn van dertig dagen na datum van de ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst. Dit is geen verplichting, de koper kan ten allen tijde geheel of gedeeltelijk afstand doen van zijn recht.

Bovendien heeft de koper een bedenktijd van 7 dagen na de aanvaarding van het bod door de verkoper. Deze periode zal u bij geen enkele andere makelaar vinden en behoedt u als koper voor het maken van beslissingen waarvan u achteraf spijt heeft. 

Daarenboven kan u, indien u schade heeft geleden in de loop van het koopproces, desgevallend een beroep doen op onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ten slotte werken wij op ons kantoor met een aantal Oximo adviseurs. Zij genoten verscheidene opleidingen en zijn multidisciplinair geschoold. Zo zorgen zij voor een correcte schatting van het pand zodanig dat u een prijs betaalt dewelke een correcte waarde van het pand vertegenwoordigt. Zij staan ook steeds paraat om u persoonlijk advies te geven over een pand, onze online biedingsprocedure en de verschillende aspecten van het veilig kopen. 

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons