Modeldocument om energiecontract op te zeggen

Hieronder een voorbeeld van een aangetekende brief om uw energiecontract op te zeggen:

AANGETEKEND 

[Uw Naam]
 [Uw Adres]
 [Uw postode en gemeente]
 [Naam van de leverancier]
 [Adres 2]
 [Postcode en gemeente 2]
 [Stad], [Datum] 

Betreft: opzeg van een contract Contract nr: [Nummer van uw contract]

Mevrouw, Mijnheer,

(Opzeg van een contract van bepaalde of onbepaalde duur) – Gelieve te noteren dat ik hogervermeld contract, dat werd afgesloten op [Datum van ondertekening], wens op te zeggen. De opzeg gaat in na het verstrijken van de opzegtermijn bepaald in de algemene voorwaarden van het contract dat ons bindt, namelijk op [Opzegdatum]. Er is dan ook geen verbrekingsvergoeding verschuldigd. 

(Niet-verlenging van een contract van bepaalde duur) – Gelieve te noteren dat ik hogervermeld contract, dat werd afgesloten op [Datum van onderschrijving], niet wens te verlengen. De opzeg gaat dus in na het verstrijken van de opzegtermijn bepaald in de algemene voorwaarden van het contract dat ons bindt, namelijk op [Opzegdatum]. Er is dan ook geen verbrekingsvergoeding verschuldigd. 

(Verbreking van een contract als gevolg van een tariefverhoging) – Gezien de tariefverhoging die u doorvoert, wens ik hogervermeld contract, dat werd afgesloten op [Datum van onderschrijving], op te zeggen. De opzeg gaat in na het verstrijken van de opzegtermijn bepaald in de algemene voorwaarden van het contract dat ons bindt, namelijk op [Opzegdatum]. Er is dan ook geen verbrekingsvergoeding verschuldigd. 

Hoogachtend,

[Uw Naam]

Bron:
Netto.be

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons