Geen executieveilingen woningen door nieuwe samenwerking


Het online veilinghuis Vastgoed-Auctions.nl is onlangs een samenwerking aangegaan met Huizenier NVM Makelaars en vastgoedbeheerder Prevenda voor het Verkoop Bijzonder Beheer pakket. Binnen dit pakket verzorgen zij het gehele verkooptraject en desgewenst het tijdelijke beheer ten behoeve van de bijzonder beheer afdelingen van geldverstrekkers. 

Door een gefundeerde en actuele prijsstelling in combinatie met het online veilingsysteem waarbij de “vanaf prijs” als uitgangspunt dient in het verkooptraject, worden aantoonbaar meer bezichtigingen en verkopen gerealiseerd in een relatief kort tijdsbestek.

“Met dit Verkoop Bijzonder Beheer pakket lopen wij voorop in de huidige ontwikkelingen met een aantoonbaar succesvol verkoopresultaat. 60% wordt bij een juiste manier van vermarkten binnen 3 maanden verkocht met een verkoopopbrengst ruim boven de executiewaarde”, aldus Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl.

“Vaak zie je dat huis en haard verlaten zijn bij betalingsachterstanden. Tuinen worden niet meer bijgehouden en zo’n woning is dan niet meer geschikt voor reguliere verkoop. Een onbewoond huis verkoopt sowieso erg lastig. Deze leegstand zorgt al snel voor verpaupering en/ of overlast en draagt zeker niet bij aan het gewenste verkoopresultaat”, aldus drs. Angelo van Schaijk van Prevenda. “Wij zorgen, in samenwerking met een Huizenier NVM makelaar en uiteraard de geldverstrekker, voor een constante kwaliteit van de gepresenteerde woning en plaatsen kosteloos een door ons gescreende tijdelijke bewoner. Samenwerking is hierbij essentieel om tot het gewenste verkoopresultaat te komen. Bij een succesvolle verkoop kan de woning binnen 28 dagen weer geheel leeg en ontruimd worden opgeleverd.”

Dat de kreet “de prijs is het bewijs” nog steeds geldt in de huidige woningmarkt, is inmiddels al bewezen. Het steeds maar verlagen van een vraagprijs zal uiteindelijk een (te) lage opbrengst genereren en een exorbitant lange verkoopduur. Een ongewenste situatie voor zowel banken als huiseigenaren. Met het Verkoop Bijzonder Beheer pakket heeft het pand maximale exposure door een opvallende Funda veilingvermelding en met de (cijfermatig onderbouwde) “vanaf”- prijsstelling een aantoonbaar groter bereik. Een correcte pandspecifieke marketingstrategie begint bij de plaatsing op Funda met een hoogwaardige tekst-en fotopresentatie alsmede eventuele styling of zelfs schilder en-/of herstelwerkzaamheden.

Met het Verkoop Bijzonder Beheer pakket zijn alle voor een succesvolle verkoop benodigde ingrediënten aanwezig en volledig op elkaar afgestemd. De geldverstrekker heeft hier verder geen omkijken naar. Door middel van een persoonlijke login is het gehele verkooptraject 24 uur per dag volgen. Door landelijk te opereren is er slechts 1 aanspreekpunt voor alle woningen.

Bron:
https://www.vastgoedjournaal.nl/news/7199/15/Geen-executieveilingen-woningen-door-nieuwe-samenwerking

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons