Bespaar door het kopen van een casco-woning

Met de aankoop van een casco-woning kan je behoorlijk wat geld uitsparen. Logic Immo geeft enkele redenen aan waarom dit precies zo is en op welke manier een caso-woning je helpt om het budget binnen de perken te houden.

Een casco-woning kan een oplossing bieden voor mensen die toch wel wat geld willen besparen op de aankoop van een woning. Maar wat is een casco-woning nu precies? Bij een casco-woning koop je een woning waarvan enkel het ‘skelet’ er staat. Dat betekent dat de dragende constructie en de buitenafwerking helemaal in orde zijn, maar de rest moet je wel nog zelf doen (voor de handige harry’s) of laten doen. Het grootste voordeel van zulk type woning is dat je veel geld kan besparen bij de aankoop en je ook kan besparen op de afwerking binnenin door het kiezen voor bepaalde materialen.

Hoe zal de woning worden opgeleverd?
De oplevering van een casco-woning is afhankelijk van woning tot woning. Soms moet je enkel de keuken of het toilet zelf aanleggen, maar soms moet je de volledige afwerking van het interieur voor je rekening nemen. Dit kan zelfs zo ver gaan dat je binnenmuren en leidingen zelf zal moeten laten doen. Het is belangrijk om in het achterhoofd te houden dat, hoewel de aankoopprijs vaak goedkoper is, je toch nog wat budget moet opzij houden voor de afwerking én dat het nog wel een tijdje zal duren vooral eer je effectief in de woning zal kunnen intrekken.

Het ‘goedkope’ element van een casco-woning zit in het kiezen van bijvoorbeeld goedkopere materialen voor de afwerking. Dit komt vaak in zijn totaliteit goedkoper uit dan wanneer je een al afgewerkte woning zou kopen.

Een speeltuin voor handige harry’s
Voor handige harry’s is zo’n casco-woning een droom. Je kan je creativiteit binnenin helemaal tot uiting brengen door zelf de handen uit de mouwen te steken. Je koopt een ‘ruwbouw’ waardoor je binnenin de woning helemaal je zin kan doen. Van het kiezen van de keuken, tot het verven en andere afwerkingen, een casco-woning biedt heel wat aan aan een creatief persoon. 

Bron:
Knack


Deel dit artikel

Ontvang je gratis gids

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag