Dit nieuwe parket maakt je het leven gemakkelijker

Ondanks de naam is “quick-step” niet altijd even gemakkelijk om te plaatsen. Hoe dat komt? Omdat je het hier en daar moet snijden om het aan de kamer aan te passen en dat kan je zenuwen op de proef stellen…

Quick-Step, het Belgische bedrijf dat in 1997 het eerste lijmvrije kliksysteem voor parketvloeren uitvond, biedt met voorgesneden platen een nieuwe formule. Dat betekent: gedaan met snijden om door buizen, deuren of zelfs radiatoren te gaan. Unilin, het bedrijf dat de rechten van Quick-Step bezit, biedt deze oplossing aan die op zijn minst interessant is…..

Een medewerker vol ideeën
Het begon allemaal met een “ideeënwedstrijd”: het Belgische bedrijf bood haar medewerkers een workshop aan om innovatieve plannen te bedenken. Twee jaar geleden kwam één van hen met het concept “Readyfit” op de proppen. Het principe? Elke plaats waar een parketvloer moet worden geïnstalleerd, wordt in 3 dimensies gescand en zodra de metingen zijn uitgevoerd, worden de gegevens naar de fabriek gestuurd die de planken voorsnijdt. Dit bespaart tijd, afval en… stof!

Een aanvaardbare meerprijs
Geïnteresseerden moeten 6 euro per vierkante meter bijbetalen, een extra kostenpost die ons zeer redelijk lijkt.


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag