30 november 2013

Het aantal aanvragen voor hypothecair krediet lag in oktober 7,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het bedrag van de aanvragen daalde in ongeveer dezelfde mate (-7,8 procent).

Dat blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). Daarmee wordt de trend van de voorbije maanden doorgetrokken.

Ook de verstrekte kredieten lagen in oktober zowel in aantal als in bedrag lager dan vorig jaar, respectievelijk -3,5 en -5,2 procent.

De beroepsvereniging verwees als reden voor de afname eerder al naar de onzekerheid over de toekomst van de woonbonus. Het BVK verwacht nu wel dat het aantal kredietaanvragen in de komende maanden opnieuw kan aantrekken, “nu vanuit politieke hoek is bevestigd dat ook voor kredieten aangegaan in 2014 het huidige systeem van de woonbonus zou gehandhaafd blijven”.

Bron:
De Standaard


Twitter Facebook Google-plus

VRAAG NU UW SCHATTING!

Denkt u eraan uw woning of grond te verkopen, maar zou u graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal vrijblijvend bij u langskomen voor een uitgebreide waardebepaling.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag