Vraag naar woonleningen neemt verder af

Het aantal aanvragen voor hypothecair krediet lag in oktober 7,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Het bedrag van de aanvragen daalde in ongeveer dezelfde mate (-7,8 procent).

Dat blijkt uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK). Daarmee wordt de trend van de voorbije maanden doorgetrokken.

Ook de verstrekte kredieten lagen in oktober zowel in aantal als in bedrag lager dan vorig jaar, respectievelijk -3,5 en -5,2 procent.

De beroepsvereniging verwees als reden voor de afname eerder al naar de onzekerheid over de toekomst van de woonbonus. Het BVK verwacht nu wel dat het aantal kredietaanvragen in de komende maanden opnieuw kan aantrekken, “nu vanuit politieke hoek is bevestigd dat ook voor kredieten aangegaan in 2014 het huidige systeem van de woonbonus zou gehandhaafd blijven”.

Gerelateerde artikels

Coronavirus: kan je nog een woning kopen, verkopen of huren?

Sluiting van niet-essentiële winkels en beperkte sociale contacten; de nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus in België tegen te gaan zijn van kracht gegaan en duren zeker tot en met 13 december. Welke effecten hebben deze maatregelen op de vastgoedsector? Rondleidingen, schattingen en verhuizen: we analyseren de situatie met behulp van de laatste informatie.
Lees meer

Kan je al een huis kopen als je nog in een echtscheiding zit?

Mensen die aan het scheiden zijn overwegen wel eens om al een nieuw huis of appartement aan te kopen onder het motto dat ‘huren maar weggegooid geld zou zijn’. Maar kan je in zo’n situatie wel overgaan tot een aankoop? Waarop moet je letten?
Lees meer

Je lening herzien: wat moet je weten voor je naar je bank stapt?

De rentes voor hypothecaire leningen staan al een hele tijd erg laag. Veel mensen stapten de voorbije jaren naar hun bank om hun lening te laten herzien. Denk je eraan om hun voorbeeld te volgen? Goed plan. In deze blog geven we je graag wat achtergrondinformatie, zodat je niet onvoorbereid aan de onderhandelingen begint.
Lees meer

Verwarming weer aan na de zomer? Let op deze aandachtspunten!

Nu het 's ochtends weer best fris is en 's avonds snel afkoelt, gaat in veel huizen de verwarming weer aan. Maar voor je na de zomer je verwarming weer inschakelt, controleer je best eerst een paar zaken. We lijsten ze voor je op.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons