Huis verkopen in de winter


Misschien gaat het deze winter nog wel sneeuwen. Als je dan je huis wilt verkopen moet je even aan het volgende denken. Zorg ervoor dat de toegang tot je huis vrij blijft! Zeker als er sneeuw is gevallen. Denk ook aan de parkeerplaats. Je huis en de eventuele parkeerplaats moeten makkelijk te betreden zijn. Ook als de woning leegstaat! In een opgeruimd en toegankelijk huis, voelen kijkers zich welkom.


Licht is essentieel

In de winter is het licht anders en wordt het eerder donker. Zorg voor voldoende licht in ieder kamer, als er kijkers komen. Laat je makelaar in iedere kamer alle gordijnen en luxaflex van te voren open doen om het daglicht binnen te laten.


Laat de makelaar ook zoveel mogelijk afspraken te maken bij daglicht. Dus in de ochtend of vroege voormiddag. 


Sneeuwfoto’s

Zijn er foto’s van je huis gemaakt toen er sneeuw lag? Zorg dan dat als alle sneeuw gesmolten is, dat je nieuwe foto's maakt. 


Zodra het zonnetje vaker doorkomt en het warmer begint te worden, hebben kopers geen zin om huizen te bekijken die in de sneeuw gefotografeerd zijn.

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons