Huis verkopen in de winter


Misschien gaat het deze winter nog wel sneeuwen. Als je dan je huis wilt verkopen moet je even aan het volgende denken. Zorg ervoor dat de toegang tot je huis vrij blijft! Zeker als er sneeuw is gevallen. Denk ook aan de parkeerplaats. Je huis en de eventuele parkeerplaats moeten makkelijk te betreden zijn. Ook als de woning leegstaat! In een opgeruimd en toegankelijk huis, voelen kijkers zich welkom.


Licht is essentieel

In de winter is het licht anders en wordt het eerder donker. Zorg voor voldoende licht in ieder kamer, als er kijkers komen. Laat je makelaar in iedere kamer alle gordijnen en luxaflex van te voren open doen om het daglicht binnen te laten.


Laat de makelaar ook zoveel mogelijk afspraken te maken bij daglicht. Dus in de ochtend of vroege voormiddag. 


Sneeuwfoto’s

Zijn er foto’s van je huis gemaakt toen er sneeuw lag? Zorg dan dat als alle sneeuw gesmolten is, dat je nieuwe foto's maakt. 


Zodra het zonnetje vaker doorkomt en het warmer begint te worden, hebben kopers geen zin om huizen te bekijken die in de sneeuw gefotografeerd zijn.

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons