De 6 grote voordelen van een waterverzachter

Een waterverzachter zorgt er op termijn niet alleen voor dat je leidingen en bepaalde elektrische apparaten langer zullen meegaan, het biedt ook significante voordelen voor… je huid

Wat is een waterverzachter?

Een waterverzachter filtert kalk uit het water en dient daar waar het water het huis binnenstroomt, geïnstalleerd worden. Maar wat zijn de voordelen juist?

1. De levensduur van apparaten verlengen
Blijft bijvoorbeeld je vaatwasser bespaard van kalk, dan zal dit toestel tot 10% minder energie gebruiken en ook langer meegaan. Komen ook zeker in aanmerking: de wasmachine, de boiler, de koffiezet… En ook je kranen zullen minder onderhoud nodig hebben.

2. Efficiënter poetsen
Het mag misschien vreemd in de oren klinken maar een waterverzachter heeft ook een positief effect op de hygiëne in huis. Kuisproducten kunnen in combinatie met kalkloos water tot de helft beter werken dan wanneer het vol kalk zit. Ook zal je pas gewassen auto nog nooit zo proper geleken hebben.

3. Minder werk in de badkamer
Veel last van witte plekken in de badkamer? Dat moet kalk zijn! Wie er geen last van heeft, zal ook minder moeten poetsen én het water zal sneller opwarmen. Dat wil ook zeggen: sneller onder de douche en dus alweer een besparing.

4. Water besparen
Zoals net aangehaald, zal je op termijn (veel) water kunnen besparen eens je een waterverzachter in huis hebt gehaald. Niet onbelangrijk voor je portemonnee én voor het milieu.

5. Je haar en huid zullen je dankbaar zijn
Verschillende studies hebben al uitgewezen dat water dat door een waterverzachter is gestroomd, positieve effecten heeft op onze haren en onze huid. Zeker zij die last hebben van een droge uit of van eczeem, doen er goed aan een waterontharder aan te schaffen.

6. Properdere leidingen
Kalkafzettingen kunnen zich ophopen in je waterleidingen maar met een waterverzachter heb je dit probleem niet. Bovendien zal het water – zoals hierboven aangehaald – sneller opwarmen.

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons