Vintage is helemaal in!

Vintage?

Spreek je over vintage, dan spreek je over oude meubels. Reken toch maar op een dikke twintig jaar. Denk maar aan de jaren ‘60 en ‘70 dus. Je kunt vintage dus niet verwarren met antiek, want zulke meubels zijn ouder dan 100 jaar. De uitstraling is retro en je lijkt wel terug in de tijd geworpen te worden met vintage.

Waarom vintage?

Omdat vintage meubelen je huis karakter geven. Denk maar aan populaire ontwerpen van Eames, Arne Jacobsen en Vernon Panton. Vintage stukken zijn behoorlijk schaars, dus de zoektocht is vaak een schattenjacht. Tenzij je heel veel geld te spenderen hebt, dan zijn er wel wat mogelijkheden. Nu is het wel zo dat fabrikanten de klassiekers uit het verleden, tegenwoordig weer in productie nemen. Notenhout en fineer zijn twee materialen die veelvuldig werden gebruikt en die je interieur een warme, onmiskenbare uitstraling geven.

Ga voor fluweel

Wil je helemaal mee zijn, ga dan voor fluweel. Een fluwelen zetel of bijzit laat zich uitstekend combineren met een Scandinavische inrichting.

Waar haal je vintage?

Op het internet zijn heel wat (tweedehands)sites te vinden waar je vintage kunt vinden. Maar ook in de kringloopwinkel maak je kans. Verder kun je natuurlijk ook de vlooienmarkten afschuimen. Wil je nieuwe meubels met een vintage look, dan hebben heel wat meubelzaken voor jou vast wel wat in petto.

Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag