Brussel wil verwarmen met mazout zo snel mogelijk verbieden!

De belangrijkste ambitie: de stijging van de gemiddelde temperatuur tegen 2100 onder de 2°C beperken zelfs te blijven streven naar een beperking van de gemiddelde temperatuurstijging van max. 1,5°C. Om dit te bereiken, worden in dit plan beperkingen voorgesteld voor de mobiliteit (diesel in 2030 en benzine en LPG in 2035), maar ook voor de huisvesting.

Volgens de minister van Klimaatverandering Alain Maron (Ecolo) zullen veel maatregelen betrekking hebben op de bouwsector, die verantwoordelijk is voor 60% van de directe emissies. Kolenverwarming eindigt in 2021, olieverwarming in 2025.

En in andere regio’s?

In Vlaanderen is er sprake van een veel kortere termijn. De installatie van nieuwe oliegestookte ketels is verboden vanaf 2021. In Wallonië zou die deadline niet voor 2035 plaatsvinden. Er zijn namelijk nog geen echte alternatieven, aangezien het gasnet nog lang niet de hele regio beslaat. Ter herinnering: de bevolkingsdichtheid in Wallonië bedraagt 215 inwoners per km², tegenover 487 inwoners per km² in Vlaanderen en 7.438 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Bron
Immovlan


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag