6 handige opruimtips

Rondslingerende spullen in de woonkamer, kleerkasten die uitpuilen en kinderslaapkamers die meer op een rommelmarkt lijken dan op een kamer? Opruimen, het is niet iedereen gegeven. Wil je in de chaos toch wat orde krijgen, dan geven we hier alvast enkele tips om met opruimen te beginnen.

1. Zorg voor structuur

Pak het opruimen stap voor stap en ruimte voor ruimte aan. Zo blijft opruimen behapbaar en overzichtelijk. Je hoeft ook niet alles in één keer aan te pakken. Een ruimte per week, 25 minuten per dag, het is maar waar je je goed bij voelt en welk tempo je kan volhouden. 

2. Labels & etiketten

Opruimen is labelen, zo simpel is het. Zorg voor opvallende labels, die je achteraf ook nog alles makkelijk doen terugvinden. Niets vervelender dan alle dozen of opbergboxen te moeten doorspitten. Transparante opbergdozen kunnen een alternatief vormen, maar ogen dan weer vaak net dat tikkeltje slordiger. 

3. Benut ruimtes

Zoek en benut de ruimtes in je huis. De ruimte onder de trap is misschien de ideale plek voor je schoenkast? Onder je bed heb je nog een zee aan ruimte en zit er achter je sofa of kast geen verborgen hoekje, waar je ordelijk nog wat kwijt kan? 

4. Plaats je spullen in categorieën

Een mens is een verzamelaar en je houdt veel te veel bij. Laat alles door je handen gaan en catalogeer ze in één van de vier onderstaande categorieën: • Bijhouden • Verkopen, weggeven • Bijhouden maar op een andere plaats • Weggooien 

Handel er vervolgens ook naar! Niet twijfelen maar doen. 

5. Functionele meubels

Design is mooi, soms is functioneel handiger. Zeker als je over een klein woonoppervlakte beschikt. Multifunctionele meubels waar je heel wat spullen in kwijt kan zijn dan gewoonweg superhandig. 

6. Pak ook je kleerkast aan

Is je kleerkast langs buiten dan wel netjes, maar binnenin een puinhoop? Ga deze dan niet uit de weg. Werk volgens seizoenen en wissel geregeld van inhoud, dat zorgt er ook voor, dat je geregeld spullen (her)ontdekt of kan weggooien. Sorteren op kleur en soort is de boodschap. Dat zorgt niet enkel voor orde in je kast, maar is nog efficiënt ook ’s ochtends. 

De beste tip hebben we uiteraad tot het laatst gehouden. Begin met weggooien en/of wegschenken! Alles wat je het afgelopen jaar niet meer hebt gedragen of gebruikt, heb je dat echt nog nodig? Wegschenken geeft je bovendien nog een goed gevoel ook. Twee vliegen in één klap! 

Bron: Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons