Tarieven makelaars

Alles wat u zich ooit al afvroeg over de tarieven van makelaars.

Wat is een commissie?

Het tarief van de makelaars, ook wel commissie genoemd, is over het algemeen een percentage op de verkoopsom, vaak enkel te betalen bij effectieve verkoop. Er zijn in de huidige markt ook al heel wat nieuwe initiatieven van makelaars die werken met een vast bedrag aan makelaarskosten i.p.v. een percentage op de verkoopsom. Het nadeel hiervan is dat je ook bij niet verkoop moet betalen. Bovendien zal het engagement bij iemand die enkel voor het resultaat betaald wordt, hoger liggen. Bij een forfait regeling betaalt de verkoper bij de start van de overeenkomst, dus niet bij de werkelijk gerealiseerde verkoop en heeft hij bij het resultaat van de verkoop zelf geen voordeel.

Dankzij het lagere tarief van Oximo hield ik meer over aan mijn verkoop!

Familie Vanderborght - Berchem

Hoeveel kost een makelaar?

De meeste makelaars werken met een commissie die een bepaald percentage op de verkoopprijs inhoudt. Deze commissies schommelen tussen de 2 en 6%, maar gemiddeld genomen is de kost van een makelaar ongeveer 3%. Prijsverschillen kunnen afhankelijk zijn van het type makelaar, het type vastgoed, de regio, ...etc. In de meeste gevallen zal de effectieve commissie ook in overeenkomst vast gelegd worden tussen de makelaar en de verkoper. Durf te onderhandelen!

Wie is de goedkoopste makelaar?

De goedkoopste makelaar ben jij natuurlijk zelf. Onderschat echter niet wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van jouw woning. Je bent wel de goedkoopste door je huis zelf te verkopen, maar hoeveel waarde verlies je door gebrek aan kennis en ervaring

Samen de goedkoopste makelaar!

Makelaars hebben alle expertise en juridische kennis in huis en weten precies wat er allemaal moet gebeuren bij de verkoop van jouw woonhuis. Wil je één van de goedkoopste makelaars, maar met alle kennis, expertise én de voordelen van een digitale ondersteuning? Dan is Oximo de beste keuze voor een echte samenwerking!

Wat is onze samenwerking? Jij doet wat je het beste zelf kan, namelijk de bezichtigingen. Je hebt jaren in jouw huis gewoond en kan er enthousiaster over vertellen dan wie ook. Die authenticiteit komt de verkoop ten goede. Het Oximo-platform biedt tevens een efficiënte tool voor het organiseren van die bezichtigingen.

Alle andere zaken, waarbij een makelaar onmisbaar is, regelen wij voor jou. Persoonlijk, online, telefonisch of per mail. De digitale ondersteuning maakt onze begeleiding ook erg efficiënt en 24 uur op 24. Zo combineren wij het beste van twee werelden en zijn jijzelf en Oximo samen de goedkoopste makelaars. Een goede makelaar verdient zichzelf immers terug in de verkoopopbrengst en service die hij geeft.

Een lager percentage en toch een volledige service!

Familie Sonck - Geraardsbergen

Ons makelaarstarief: 1% commissie

Oximo hanteert een makelaarstarief van 1% bij effectieve verkoop (excl. BTW). Zonder verkoop dus geen kosten! Voor deze commissie hebt u naast de persoonlijke begeleiding van de vastgoedadviseur ook de unieke digitale ondersteuning dat de verkoop 24 uur op 24 mogelijk maakt en dat u in real time en persoonlijk op de hoogte houdt over geïnteresseerden en bieders.

Onze makelaarsservice omvat: 
 • de professionele presentatie van je pand
 • de ruime on- en offline publiciteit via print, social media, immo-sites en onze website
 • de opmaak en verzameling van alle juridisch verplichte documentatie van jouw woning
 • de opmaak van het online verkoopdossier zodat je real-time kan meevolgen
 • de organisatie van en coaching voor de persoonlijke ontvangst van kopers op kijkdagen
 • de onderhandelingen met en de online biedingen van de kandidaat-kopers, incl. solvabiliteitscontrole
 • de effectieve verkoop en de volledige afhandeling ervan

Hoe kan Oximo deze lage commissie garanderen?

Met Oximo hebben we er specifiek voor gekozen om de verkoop van een woning anders aan te pakken dan traditionele, lokale makelaars. Dankzij de unieke werking via het Oximo platform kunnen we onnodige kosten schrappen en leveren we meer efficiëntie en transparantie in de plaats.

Waarin verschilt Oximo van traditionele makelaars?  
 • wij zijn een online makelaar en hebben daardoor geen lokale vestigingen en bureaus nodig
 • wij zetten voornamelijk onze panden in de kijker en maken zeer weinig reclame voor Oximo zelf
 • de verkoper mag zelf de rondleidingen geven met voorafgaande begeleiding van de Oximo adviseur
 • het verkoopproces en de biedingen verlopen volledig digitaal, waardoor we onze Oximo adviseurs efficiënter kunnen inzetten

Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie. 

Wat bij een andere makelaar voor 4% in 6 maanden niet is gelukt, kreeg Oximo in 3 maanden voor elkaar!

Familie Peeters - Gent
Tip

Zelf je huis verkopen of via een notaris of makelaar?

Zelf je huis verkopen of via een notaris of makelaar?

Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons