Tarieven makelaars

Alles wat u zich ooit al afvroeg over de tarieven van makelaars.

Wat is een commissie?

Het tarief van de makelaars, ook wel commissie genoemd, is over het algemeen een percentage op de verkoopsom, vaak enkel te betalen bij effectieve verkoop. Er zijn in de huidige markt ook al heel wat nieuwe initiatieven van makelaars die werken met een vast bedrag aan makelaarskosten i.p.v. een percentage op de verkoopsom. Het nadeel hiervan is dat je ook bij niet verkoop moet betalen. Bovendien zal het engagement bij iemand die enkel voor het resultaat betaald wordt, hoger liggen. Bij een forfait regeling betaalt de verkoper bij de start van de overeenkomst, dus niet bij de werkelijk gerealiseerde verkoop en heeft hij bij het resultaat van de verkoop zelf geen voordeel.

Wie is de goedkoopste makelaar?

De goedkoopste makelaar bent u natuurlijk zelf. Onderschat echter niet wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van uw woning. U bent wel de goedkoopste door uw huis zelf te verkopen, maar hoeveel waarde verliest u door gebrek aan kennis en ervaring?

Samen de goedkoopste makelaar!

Makelaars hebben alle expertise en juridische kennis in huis en weten precies wat er allemaal moet gebeuren bij de verkoop van uw woonhuis. Wilt u wel één van de goedkoopste makelaars, maar met alle kennis en expertise EN de voordelen van een digitale ondersteuning, dan is Oximo de beste keuze voor een echte samenwerking. Wat is onze samenwerking? U doet wat u het beste kan, namelijk de bezichtigingen. U heeft jaren in uw huis gewoond en kan er enthousiaster over vertellen dan wie ook. Die authenticiteit komt de verkoop ten goede. Het Oximo-platform biedt tevens een efficiënte tool voor het organiseren van die bezichtigingen.

Alle andere zaken, waarbij een makelaar onmisbaar is, regelen wij voor u. Persoonlijk, online, telefonisch of per mail. De digitale ondersteuning maakt onze begeleiding ook erg efficiënt en 24 uur op 24. Zo combineren wij het beste van twee werelden en zijn u en Oximo samen de goedkoopste makelaars. Een goede makelaar verdient zichzelf immers terug in de opbrengst en service die hij geeft.

Ons makelaarstarief

Oximo hanteert een makelaarstarief van 1% bij effectieve verkoop (excl. BTW). Zonder verkoop dus geen kosten! Voor deze commissie hebt u naast de persoonlijke begeleiding van de vastgoedadviseur ook de unieke digitale ondersteuning dat de verkoop 24 uur op 24 mogelijk maakt en dat u in real time en persoonlijk op de hoogte houdt over geïnteresseerden en bieders. 

Heb je nog vragen? Contacteer ons voor meer informatie.

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag
Dankzij het lagere tarief van Oximo hield ik meer over aan mijn verkoop!
Familie Vanderborght • Berchem

Een lager percentage en toch een volledige service!
Familie Sonck • Geraardsbergen

Wat bij een andere makelaar voor 4% in 6 maanden niet is gelukt, kreeg Oximo in 3 maanden voor elkaar.
Familie Peeters • Gent