Zorg dat je ramen wettelijk in orde zijn!

Weet dat je EPC lager moet liggen dan:

  • 00 kWh/m2 voor een open bebouwing
  • 550 kWh/m2 voor een halfopen bebouwing
  • 500 kWh/m2 voor een gesloten bebouwing
  • 400 kWh/m2 voor een appartement
Om dit doel te behalen heb je keuze uit de volgende soorten glas.

Dubbel glas


Kies je voor dubbel glas, dan kies je voor 2 glasplaten waar lucht is tussen geperst. Deze ramen isoleren uitstekend, wat resulteert in een lage U-waarde. Je betaalt dus minder aan energieverbruik.

Hoogrendementsglas


Niet voldoende? Kies voor lucht tussen de glasplaten en ga voor hoogrendementsglas. Deze ramen isoleren nog beter en vormen de norm voor nieuwbouw. Deze ramen zijn duur, maar je verdient je investering op middellange termijn wel terug. Bekijk ook zeker en vast even of je voor dit glas geen energiepremie kunt krijgen. Informeer je bij de persoon die je glas komt plaatsen.

Driedubbel glas


Bij deze ramen komt de isolatie niet tussen twee, maar tussen drie platen te zitten. Dit glas is steviger en isoleert beter. Deze ramen zijn zwaar, waardoor ze niet in elke woning geplaatst kunnen worden. Let ook op dat je niet over isoleert.

Zorg voor aangepast glas


Isoleren is één ding, soms heb je ook met andere factoren rekening te houden. Zo kan akoestisch glas, zeker in de stad een meerwaarde bieden. Dikker glas kan zeker bij veel lawaai je levenscomfort verhogen.

Heb je last van de zon? Ga dan voor zonwerend glas. Zo reguleer je beter de temperatuur in je woning. Ook veiligheidsglas kan zijn meerwaarde bewijzen. Deze glazen zijn sterker dan gewoon glas en maken het inbrekers een stuk lastiger.

Welk raam je ook kiest, laat je informeren en zorg dat je glas aan je verwachtingen voldoet. Het vormt een investering, maar dan wel eentje die je snel terugverdient.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons