Zolder in één keer isoleren en afwerken

Een zolder inrichten tot leefruimte is een heel proces. Het isoleren en afwerken van de dakhelling of zoldervloer kun je in één keer doen met kant-en-klare oplossingen. Zo win je tijd en krijg je een mooi uitzicht.

Een dakhelling of zoldervloer afwerken is een heel stappenproces: wanneer de dakopbouw niet hoog genoeg is, moet je eerst de opbouw verder uitvullen en vervolgens isolatie plaatsen. In sommige gevallen is een dampscherm nodig om de isolatie te beschermen tegen vocht en daarna kun je eventueel een leidingenspouw creëren om tot slot de afwerking te plaatsen. Dat vraagt al snel enkele dagen werk.

Eenvoudige verwerking
Heb je die tijd niet? Dan kun je opteren voor isolatieplaten met een afwerking. De isolatie is bij dergelijke kant-en-klare oplossingen voorzien van gipskarton, gipsvezelplaat of een houtlaag. De isolatie is in verschillende diktes verkrijgbaar en voorzien van tand-en-groefranden om de platen mooi op elkaar te laten aansluiten.

Het volstaat de platen tegen de draagstructuur te schroeven en de voegen in de afwerkingslaag af te werken zoals de fabrikant voorschrijft. Dit kan een afwerkingsstrip zijn of het opvullen van de voegen met een aangepaste paste. Afhankelijk van de afwerkingslaag die je kiest, kun je de isolatiepanelen gebruiken om het hellende dakvlak of de zoldervloer te isoleren. Wanneer je ze gebruikt voor de zoldervloer, geniet je in één beweging van een beloopbare vloer.

Voordelen
Naast de eenvoudige verwerking bieden de kant-en-klare oplossingen nog enkele anderen voordelen:
- Snelheid: Het totale proces verloopt sneller
- Kleiner risico op fouten
- Ongevoelig voor vocht
- Onvervormbaar
- Handig formaat vergemakkelijkt plaatsing
- Goede luchtdichtheid
- Het systeem komt ook in aanmerking voor premies 

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons