17 maart 2015

Een zolder inrichten tot leefruimte is een heel proces. Het isoleren en afwerken van de dakhelling of zoldervloer kun je in één keer doen met kant-en-klare oplossingen. Zo win je tijd en krijg je een mooi uitzicht.

Een dakhelling of zoldervloer afwerken is een heel stappenproces: wanneer de dakopbouw niet hoog genoeg is, moet je eerst de opbouw verder uitvullen en vervolgens isolatie plaatsen. In sommige gevallen is een dampscherm nodig om de isolatie te beschermen tegen vocht en daarna kun je eventueel een leidingenspouw creëren om tot slot de afwerking te plaatsen. Dat vraagt al snel enkele dagen werk.

Eenvoudige verwerking
Heb je die tijd niet? Dan kun je opteren voor isolatieplaten met een afwerking. De isolatie is bij dergelijke kant-en-klare oplossingen voorzien van gipskarton, gipsvezelplaat of een houtlaag. De isolatie is in verschillende diktes verkrijgbaar en voorzien van tand-en-groefranden om de platen mooi op elkaar te laten aansluiten.

Het volstaat de platen tegen de draagstructuur te schroeven en de voegen in de afwerkingslaag af te werken zoals de fabrikant voorschrijft. Dit kan een afwerkingsstrip zijn of het opvullen van de voegen met een aangepaste paste. Afhankelijk van de afwerkingslaag die je kiest, kun je de isolatiepanelen gebruiken om het hellende dakvlak of de zoldervloer te isoleren. Wanneer je ze gebruikt voor de zoldervloer, geniet je in één beweging van een beloopbare vloer.

Voordelen
Naast de eenvoudige verwerking bieden de kant-en-klare oplossingen nog enkele anderen voordelen:
- Snelheid: Het totale proces verloopt sneller
- Kleiner risico op fouten
- Ongevoelig voor vocht
- Onvervormbaar
- Handig formaat vergemakkelijkt plaatsing
- Goede luchtdichtheid
- Het systeem komt ook in aanmerking voor premies

Bron:
Habitos

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag