Zo voorkom je 25 tot 30% warmteverlies in huis

In een huis verdwijnt de warmte niet het meest via de muren, deuren of ramen maar via de zolder en het dak. Goed isoleren, is dan ook van essentieel belang om warmteverlies te voorkomen.

Recent hadden we het over je vloer isoleren, nu concentreren we ons op je dak.

Een ongeïsoleerd huis verliest tussen 25 en 30% van de warmte via het dak. De zolder is dus een van de prioritaire gebieden die geïsoleerd moeten worden. Geen paniek: er bestaan voldoende oplossingen op de markt die het energieverbruik aanzienlijk kunnen verminderen.

Ingerichte zolder
Wordt je zolderruimte door de bewoner(s) gebruikt, doe je er best aan om je dak te isoleren. De meest praktische oplossing is het plaatsen van panelen of rollen isolatie (minerale wol, natuurlijke wol, synthetische isolatie) onder het dak. Kies vervolgens een afwerking, zoals houten panelen of gipsplaten. Wees wel voorzichtig bij het installeren: isolatoren zoals wol hebben een dampscherm (plastic folie) nodig om condensatie van waterdamp te voorkomen. Bovendien kunnen nieuwe gebouwen van buitenaf geïsoleerd worden, wat ruimte bespaart op de zolderruimte.

Vergeet de vloer niet
Omdat ze niet is ingericht, wordt een verloren zolderruimte niet verwarmd. De vloer ervan isoleren, is weliswaar een must. We bevelen aan om te isoleren met twee lagen minerale wol in panelen of op rollen of met synthetische isolatiepanelen. De zolder kan ook geïsoleerd worden met perliet of zware isolatie.

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons