Zo vind je de ideale starterswoning

Het mag dan misschien niet meteen je droomhuis zijn, een starterswoning geeft de kans te genieten van je eigen stekje. Tenslotte is het ook de bedoeling de woning na enkele jaren in te ruilen voor een groter pand. Hoe gaan slimme investeerders te werk? Zo:

Start to renovate!

Koop een verouderd pand, renoveer het zelf, woon er 5 jaar in en verkoop het met winst. Huh, is het echt zó simpel? In theorie wel ja. In praktijk vraagt het een stevig paar werkhanden en een dosis doorzetting (voor de tegenvallers die elke bouw met zich meebrengt). In grootsteden vind je heel wat uitdagende renovatieprojecten, panden van +- 100 m² waar je straffe dingen mee kan doen. 

De prijs voor populairste buurt in spé gaat naar

Welke plaatsen zijn ideaal om te investeren? Buurten die in opmars zijn! Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Gentse Dokken, de komende jaren verandert de omgeving van de drie oudste dokken er in een volledig nieuw stadsdeel aan het water. Gaan de belletjes rinkelen? 

Tuurlijk vraag je je nu af hoe je kan weten welke plekken "trendy to be" zijn. Misschien vertelt jouw smartphone wel meer, ga bijvoorbeeld eens na waar er veel check-ins zijn. 

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons