Zo verwijder je vingerplekken van je muren

Staan je binnenmuren vol vingerplekken? Dan is de kans groot dat je kinderen hebt. Geen paniek echter: die vlekken krijg je ook gemakkelijk weer weg. Wil je ook weten hoe?

Natriumbicarbonaat

Er zijn doekjes en andere specifieke producten op de markt om muren schoon te maken. Maar ook natriumbicarbonaat helpt en is bovendien milieuvriendelijker en goedkoper. Wat je moet doen, is een lepel soda met warm water mengen en daarmee je schoonmaakdoek bevochtigen. Is het te reinigen oppervlak erg vuil, dan kan je ook sodakristallen gebruiken, die een nog hogere reinigingskracht hebben. Wees in ieder geval voorzichtig en test het mengsel eerst uit op een klein “minder zichtbaar” gebied om de reactie met het te behandelen oppervlak te controleren.

Van boven naar beneden

Start steeds met het reinigen van het bovenste gedeelte van het gebied en zak geleidelijk. Zo voorkom je dat het reeds gereinigde deel weer vuil wordt. Zodra de muur schoon is, veeg je deze opnieuw af met een doek die met schoon water is bevochtigd. Droog het gebied vervolgens af met een sponsdoek. Vingerafdrukken moeten nu verleden tijd zijn!

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons