Zo kan je binnenkort een renteloze lening krijgen voor je verbouwing!

Slecht EPC

Om in aanmerking te komen voor zo’n lening moet de woning die je kocht of erfde een slecht EPC hebben.  Heeft het een label E of F dat moet de woning na de verbouwing minstens een label C halen. Gaat het om een appartement met een label D, E of F dan moet het na de verbouwing minstens een label B halen.

De renovatie moet ook binnen de vijf jaar na de verwerving van het onroerend goed uitgevoerd worden.

Maximum 60.000 euro

Je kan ook niet onbeperkt renteloos lenen.  Het bedrag dat je op deze manier kan lenen is namelijk beperkt tot 60.000 euro voor wat betreft een woning en 45.000 euro wat betreft een appartement. De lening kan worden aangegaan voor maximaal 20 jaar.

Waar vragen?

Leen je bij een bank dan kan je naast je hypothecair krediet bij de bank tegelijk een renovatiekrediet aangaan.  Hiervoor krijg je dan een rentesubsidie waardoor het krediet in kwestie eigenlijk renteloos is.  Ga je geen hypothecair krediet aan bij een bank dan kan je bij het lokale Energiehuis terecht voor een renteloze Energielening+.

Nog dit : naast de renteloze renovatielening kan je als nieuwe eigenaar ook in aanmerking komen voor een ‘labelpremie’ van 2.500 tot 5.000 euro als de betrokken woning binnen de vijf jaar grondig energetisch gerenoveerd wordt.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons