Zo blijf je verzekerd tegen ongevallen bij de aankoop van een huis!

Waarover gaat het?

Als je bij de aankoop van een onroerend goed een compromis ondertekent bij de notaris, geniet je van een gratis verzekering. Hetzelfde kan gelden bij de aankoop via een vastgoedmakelaar.

Die verzekering komt meer bepaald tussen als je ten gevolge van een ongeval overlijdt tussen het compromis en de ondertekening van de notariële akte. De verzekering in kwestie betaalt dan (een deel van) de aankoopsom aan je erfgenamen uit. Die kunnen dit bedrag gebruiken om de aankoopprijs minstens voor een deel te betalen.

En in coronatijden?

Het is op dit moment niet zo maar mogelijk om een compromis bij de notaris te ondertekenen. Toch betekent dit niet dat je niet meer van de verzekering kan genieten. Dat kan, gelet op de coronamaatregelen, namelijk tijdelijk ook als je de overeenkomst op afstand ondertekent. Weet wel dat het compromis nog altijd moet zijn opgemaakt door een notariskantoor en dat er o.a. sprake moet zijn van de  betaling aan de notaris van het voorschot/waarborg van minstens 5% van de prijs.

Bovendien moet er een bijzondere clausule worden ingelast op het einde van de overeenkomst, onder de verzekeringsclausule en vóór de handtekening van de partijen waarin wordt gewezen op de coronamaatregelen en de onmogelijkheid om het compromis bij de notaris te ondertekenen. Vraag als je een onroerend goed wil kopen aan je notaris om een compromis waarin deze clausule vermeld wordt.

Overlijden door ongeval

Weet wel dat de verzekering nog steeds alleen maar tussenkomt bij een overlijden door een ongeval.  Overlijd je als koper door een ziekte (bv. een COVID19-besmetting) dan komt de verzekering in kwestie niet tussen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

3 manieren om te weten of er werken gepland zijn aan een appartementsgebouw!

Als je een bestaand appartement wil kopen is het belangrijk te weten of er werken gepland zijn aan de gemene delen van het gebouw. Als koper zal je daar nu eenmaal in moeten meebetalen. Maar hoe weet je of dat het geval is?
Lees meer

Hoe verloopt de aankoop van een woning?

De aankoop van een nieuwe woning is een belangrijke investering. Het is dan ook belangrijk dat de aankoop correct verloopt, zodat er geen problemen of geschillen ontstaan. We schetsen het hele verloop van de aankoop, van het uitbrengen van het eerste bod tot het ondertekenen van de notariële akte.
Lees meer

Het belang en de voordelen van een schuldsaldoverzekering!

De aankoop van een woning is een grote investering, waarvoor de meeste mensen een lening bij de bank afsluiten. Banken raden aan om een schuldsaldoverzekering te nemen, aangezien dit voor meer zekerheid zorgt. Maar wat is een schuldsaldoverzekering precies en welke voordelen brengt dit met zich mee?
Lees meer

Welke premies en fiscale voordelen geven kopers een duwtje in de rug?

De aankoop van een huis of appartement is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Maar wist je dat er tal van premies en fiscale voordelen bestaan die je bij de aankoop van een woning wat kunnen helpen? In dit artikel geven we je graag enkele interessante tips.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons