Zo blijf je verzekerd tegen ongevallen bij de aankoop van een huis!

Waarover gaat het?

Als je bij de aankoop van een onroerend goed een compromis ondertekent bij de notaris, geniet je van een gratis verzekering. Hetzelfde kan gelden bij de aankoop via een vastgoedmakelaar.

Die verzekering komt meer bepaald tussen als je ten gevolge van een ongeval overlijdt tussen het compromis en de ondertekening van de notariële akte. De verzekering in kwestie betaalt dan (een deel van) de aankoopsom aan je erfgenamen uit. Die kunnen dit bedrag gebruiken om de aankoopprijs minstens voor een deel te betalen.

En in coronatijden?

Het is op dit moment niet zo maar mogelijk om een compromis bij de notaris te ondertekenen. Toch betekent dit niet dat je niet meer van de verzekering kan genieten. Dat kan, gelet op de coronamaatregelen, namelijk tijdelijk ook als je de overeenkomst op afstand ondertekent. Weet wel dat het compromis nog altijd moet zijn opgemaakt door een notariskantoor en dat er o.a. sprake moet zijn van de  betaling aan de notaris van het voorschot/waarborg van minstens 5% van de prijs.

Bovendien moet er een bijzondere clausule worden ingelast op het einde van de overeenkomst, onder de verzekeringsclausule en vóór de handtekening van de partijen waarin wordt gewezen op de coronamaatregelen en de onmogelijkheid om het compromis bij de notaris te ondertekenen. Vraag als je een onroerend goed wil kopen aan je notaris om een compromis waarin deze clausule vermeld wordt.

Overlijden door ongeval

Weet wel dat de verzekering nog steeds alleen maar tussenkomt bij een overlijden door een ongeval.  Overlijd je als koper door een ziekte (bv. een COVID19-besmetting) dan komt de verzekering in kwestie niet tussen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Welke nieuwe woonvorm past het best bij jou?

We springen steeds creatiever om met onze manier van wonen. Uit noodzaak, uit overtuiging of gewoon omdat we wel eens wat anders willen. Maar wat zijn nu de belangrijkste en opmerkelijkste nieuwe woonvormen? Hier lees je alles over cohousing, flexwonen, hamsterhuren en nog veel meer.
Lees meer

8 vragen die je je moet stellen alvorens je volgende huis te kopen!

Zoek je het huis van je dromen. Dan moet je koopjes kunnen herkennen en weten wat je financieringsmogelijkheden zijn. Dit zijn de 8 vragen die je jezelf moet stellen om je ideale huis te vinden.
Lees meer

Wanneer ben je te oud om te lenen voor een huis?

Ook op latere leeftijd wil je misschien wel een hypothecaire lening aangaan voor het bouwen of verbouwen van een woning of voor de aankoop van een tweede verblijf. Maar zijn er leeftijdsgrenzen waarmee je rekening moet houden en waarboven je geen lening meer krijgt?
Lees meer

Hoe breng je een geldig bod uit?

Ben je op je droomwoning gebotst? Dan breng je maar beter zo snel mogelijk een schriftelijk bod uit. Je wil je droomwoning niet missen, toch? Zeker nu, beslissen heel wat kopers sneller dan ooit, dus treuzel niet. Hoe je een geldig bod uitbrengt? Wij zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje.Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons