6 interieurideeën waar je kinderen dol op zullen zijn

Wil je net iets origineler gaan dan puzzels en gezelschapsspelen? Dan hebben wij de leukste ideeën om je woning om te toveren tot een speelparadijs voor de kinderen. Sommige vragen ingrijpende veranderingen, andere zijn in een wip geregeld. Succes!

Indoor schommelen
Niet enkel tof voor de kiddos, maar ook voor de mama’s en papa’s: een indoor schommel. Neemt weinig plaats in beslag en is je redmiddel als het een dagje miezert. Hangt zeker leuk voor de televisie, actief ontspannen! Tip: installeer evenveel schommels als het aantal kids dat je hebt rondlopen, zo vermijd je eindeloze ‘het is aan mij’-discussies.

Klimpret
Voor kleine avonturiers: een klimmuur. Perfect voor op de kinderkamer en wie een beetje handig is, maakt er gemakkelijk zelf één. Denk zeker aan een mat op de vloer om eventuele valpartijen zacht op te vangen.

Chillen in de hangmat
Dit wordt de favoriete stek van je puber: een hangnet in huis. Met opgeladen iPhone is hij/zij zoet voor enkele uren chillaxing. Voorwaarden? Geen hoogtevrees en een open ruimte om het net stevig op te hangen. Leg enkele kussen op het hangnet om het geheel gezellig aan te kleden en maak er voor jezelf en partner een cosy aperohoekje van.

Glijden maar
Sowieso zijn alle kinderen uit de klas hyperjaloers als je een glijbaan in je living hebt! Vraagt best wel wat ingrepen, maar is echt toppret. Bovendien: een indoor glijbaan is ook erg handig om de vuile was naar beneden te laten glijden.

Hip: hinkelen
Vroeger honderdduizend keer gedaan en vandaag nog net zo hip als doen: hinkelen. Met wat tape knutsel je je eigen versie zo in elkaar. Het voordeel is dat je je kleintjes lekker actief bezighoudt, zeker op druilerige herfstdagen een simpele uitkomst voor een geslaagde thuismiddag.

Duik in het ballenbad
Je mag niet vies zijn van een balletje of 200 in je living … maar de lach van je kleintje(s) zal veel goedmaken. Een ballenbad in je living is super plezant. En je installeert het eenvoudig zelf: blaas het zomerzwembad op en plaats het in je living, vul met ballen en duik het plezier tegemoet.

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons