Zelf een houten loungebank maken: zo begin je eraan

Een goedkoop alternatief voor op het terras

Tuinsets en lounges zijn behoorlijk prijzig, een veel goedkoper alternatief is dus misschien welkom? Veel meer dan enkele stevige houten paletten die je vaak gratis kan oppikken heb je echter niet nodig. Met een paar kussens – al dan niet op maat erop – heb je onmiddellijk een tof alternatief voor veel minder geld.

Waar je pallets kunt vinden? Wel, bij transportbedrijven, opslagplaatsen en bij beurzen vind je er vast een heel aantal. Vaak worden ze weggegooid en geven ze ze met plezier met je mee. Ook op online marktplaatsen worden pallets vaak voor heel weinig geld aangeboden, dus dat kan zeker een alternatief zijn.

Makkelijk in elkaar te zetten

Pallets, schroeven, kussens en eventueel wieltjes, veel meer heb je niet nodig om je tuinbank in elkaar te knutselen. Bepaal welk model je wil, schroef de paletten aan elkaar vast en zet er eentje of meerdere recht als rugleuning en het werk is al bijna helemaal geleverd. Wil je een bank op maat, dan komt een zaag van pas. Geen inspiratie of geen idee hoe je aan je bank moet beginnen? Er staan meer dan genoeg bouwtekeningen op het internet.

Wil je nog een stapje verder gaan dan kun je je tuinbank plamuren en zo een kleurtje geven dat perfect op je terras of bij de kussens past. Er zijn trouwens heel wat bedrijven die tuinkussens op maat maken, dus ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Dit maakt het geheel natuurlijk wel net iets duurder. Je kunt echter ook omgedraaid te werk gaan en eerst voordelige matraskussens kopen om vervolgens de bank om maat te zagen. Dat is vaak een stuk voordeliger.

Kan je je tuinbank niet droog zetten, houd er dan wel rekening mee dat je bank geen jaren gaat meegaan. Je zal dus relatief snel de mouwen weer moeten opstropen.

Tip!

Niet enkel buiten komt een loungebank met pallets tot zijn recht, de bank past ook perfect in een kinderkamer. Zet er wieltjes onder, dan is je bank makkelijk te verplaatsen.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons