Wordt je huurprijs te duur? Doe dan dit…

Contacteer de verhuurder

Het is aangewezen dat je open kaart speelt met je verhuurder. Breng hem op de hoogte van je probleem en vraag hem om enig begrip. Met wat geluk wil je verhuurder met jou wel een regeling treffen waarbij je bv. dadelijk uit de woning mag vertrekken of een kortere opzegtermijn moet naleven dan diegene die je normaal zou moeten naleven.  Of mogelijks is hij wel bereid je tijdelijk een korting te geven op de maandelijkse huurprijs.

Heb je zo’n afspraak zet die dan ook op papier, kwestie van te vermijden dat je verhuurder later ‘geheugenverlies’ gaat veinzen en je hem alsnog een vergoeding moet betalen.

Zeg de huur op

Kom je er met je verhuurder onderling niet uit, dan kan je de huur nog altijd opzeggen. Hierbij moet je een opzegtermijn van drie maanden naleven. Als je opzegt tijdens het eerste, tweede of derde jaar van de huurovereenkomst ben je bovendien een extra vergoeding aan de verhuurder verschuldigd.

Het ‘niet meer kunnen betalen van de huur’ (ongeacht wat de reden daarvan is) is dus geen reden om met een kortere opzegtermijn het contract te kunnen beëindigen.

Blijf intussen de huur betalen

Hoe moeilijk dat misschien ook is, blijf intussen de huur betalen in afwachting van de beëindiging daarvan. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je verhuurder naar de vrederechter stapt om daar de ontbinding van de huurovereenkomst te vragen. Je riskeert dan de volle pot aan vergoedingen te moeten betalen en ook nog eens op te draaien voor de proceskosten.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

Mag je als huurder andere mensen bij je laten ‘inwonen’?

Je huurt een huis of appartement. Mag je dan een nieuwe partner (al dan niet met kinderen) of een vriend(in) bij jou komen laten inwonen? Heb je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig?
Lees meer

Welke verzekering moet je als huurder écht hebben?

Wanneer je een huisje of appartement huurt, heb je misschien nooit het gevoel dat het jouw eigendom is. Moet je dan wel een verzekering aangaan? En waarom precies? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Deze bedragen kan je van je verhuurder terugvragen als je een studentenkamer huurde!

Als je een studentenkamer huurt die in Vlaanderen ligt, kan je de kosten die je betaalde voor het gebruik van water en energie wel eens terugvragen van je verhuurder. Wat moet je daar van weten en wat kan je juist vragen?
Lees meer

Zo kan je te werk gaan als je na het einde van de huur nog wil blijven wonen!

Je huurt een huis of appartement waarbij de huurovereenkomst door jou of je verhuurder werd opgezegd. Omdat de woning waarnaar je zou verhuizen niet klaar is of omdat één van je kinderen zwaar ziek geworden is wil je iets langer in het huurpand blijven. Maar kan dat wel en hoe ga je daarbij dan te werk?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons