Dé woontrends van 2017


Of je nu trendgevoelig bent of niet, de nieuwste trends kennen is altijd mooi meegenomen. Momenteel worden de interieurtrends van volgend jaar al volop voorgesteld. Immovlan.be lijst even voor je op wat volgend jaar hot is en wat helemaal passé is.


Pastel is passé

De pastel- en poedertinten verdwijnen langzaamaan uit het interieur. Poederroze en lavendelblauw hebben hun beste tijd nu wel gehad. Warmere kleuren nemen je interieur over en ook koper en marmer zijn over hun hoogtepunt heen. 


Meer diepte en warmte

Wat we in de plaats krijgen? Meer diepte en warmte! Daarbij mag je denken aan bruin en terracotta. Donkere kleuren vervangen het lichte pallet van de voorbije jaren. Bij deze donkere tinten past ook perfect groen. Een kleur die het ook in de mode uitstekend doet. Haal dus maar al de nodige planten in huis! Ook een groene accentmuur is het helemaal en een echte blikvanger in je interieur


Niet alleen de kleuren worden warmer, ook de materialen evolueren in dezelfde richting. Gekleurde natuursteen en brons worden steeds belangrijker. 


Handig meubilair

Meubels zullen makkelijk te monteren en te demonteren zijn of niet zijn. Uiteraard heeft IKEA hier de toon gezet, maar heel wat designers volgen en verbeteren deze trend. Waar vroeger enkel houten meubels hiervoor in aanmerking kwamen, wordt deze trend nu ook bij zachte materialen (bank, stoelen) toegepast. Gereputeerde designers gaan met deze trend aan de slag en krijgen alles netjes in 1 doos. 


Recycleren is hip

Wederom een trend die ook in de mode steeds belangrijker wordt. Recycleren wordt steeds belangrijker en hier spelen ook de designers op in. Heel wat afval krijgt een 2de en vaak een heel ander leven. 


Op naar een matuur interieur

Vernieuwend, laat dat het woord zijn dat met het interieur anno 2017 kan vereenzelvigd worden. Er wordt teruggekeken naar de jaren ‘20, de tijd van de avant-garde en niet alledaagse vormen kunnen weer.


Durf te experimenteren, ga voor een gewaagde stijl, maar volg vooral je eigen buikgevoel. Een interieur waar je je thuis in voelt blijft immers het belangrijkste, wars van alle trends. 


Bron:

Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons