22 februari 2014

Wikifin.be, de webstek rond financiële vorming van de financieeltoezichthouder FSMA, wordt naar aanleiding van Batibouw uitgebreid met enkele praktische tools die moeten helpen bij het financiële beheer van een woonproject. Zo biedt een immosimulator surfers de kans te berekenen of een bouwproject financieel haalbaar is.

Sinds januari 2013 werd wikifin.be al 750.000 keer geraadpleegd. Donderdag stelde toezichthouder FSMA een nieuwe uitbreiding van de website voor. 'Met '10 antwoorden op uw woonvragen' en een stand op Batibouw toont FSMA dat het begaan is met de zorgen en vragen van onze medeburgers. 'We willen hen praktische tools in handen geven die hen op een slimme manier hun geld helpen te beheren', zegt FSMA-voorzitter Jean-Paul Servais.

Een van de nieuwe tools is een IMMOsimulator. De tool laat surfers toe de financiële haalbaarheid van een woonproject te berekenen. Wie alle kosten ingeeft die nodig zijn voor de aankoop, bouw of verbouwing van de woning, kan met de tool bijvoorbeeld nagaan welke eigen inbreng nodig zal zijn om de afbetaling van de lening realistisch te houden. Of hij kan nagaan welke leningformule het meest aangewezen zal zijn om het woonproject te financieren.

Een andere nieuwigheid is een lijst van tien meest gestelde vragen over wonen. In november vorig jaar nodigde wikifin.be alle Belgen uit om hun woonvragen te stellen. Op basis van 1.000 binnengekomen vragen bundelde FSMA de tien meest voorkomende vragen in een boekje dat op de website raadpleegbaar is. De vragen gaan onder meer over de premies, de woonbonus en de keuze tussen huren of kopen. 'Een woonproject in goede banen leiden is niet altijd makkelijk. Door het stap voor stap aan te pakken en je goed te informeren wordt het een stuk eenvoudiger', zegt minister van Financiën Koen Geens (CD&V), die het nieuwe Wikifin-project samen met minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) voorstelde.

Bron:
De Tijd

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag