Welke verwarming in de badkamer?

Als er één ruimte in de woning is waar je het zeker lekker warm wilt hebben, dan is het wel de badkamer. Niets zo erg als een koude vloer onder je voeten voor je de douche instapt of in een kille ruimte in je nakie staan wachten op een vol bad. Met een doordachte verwarming vermijd je frustraties en gevloek.

Een aangenaam warm gevoel in de badkamer is een vereiste. Nog fijner is het wanneer je ook blootsvoets op een warme tegelvloer kunt staan. Dat comfort krijg je met vloerverwarming. Deze techniek geniet dan ook onze voorkeur voor de badkamer. Het ondergrondse buizennet zorgt immers voor een aangename stralingswarmte. En die warmte is overal in de ruimte hetzelfde. Terwijl je bij een radiator of convector toch al een verschil in temperatuur merkt als je verder van het verwarmingselement gaat staan.

Vloerverwarming biedt nog andere voordelen in een kleine ruimte die de badkamer doorgaans is. Zo neemt de techniek geen muurruimte in beslag. De muren blijven dus maximaal vrij om andere elementen – zoals bad, douche, wastafels, meubilair en eventueel het toilet – te plaatsen.

Bijverwarmen
‘Ja maar,’ reageren de pessimisten. ‘Vloerverwarming zal in de badkamer nooit voldoende vermogen leveren om de ruimte aangenaam warm te maken.’ Dat euvel verhelp je heel eenvoudig door een vrije wand uit te rusten met wandverwarming. Wanneer dit de wand tegenover de douche of naast het bad is, verhoog je het comfortgevoel heel sterk. Je krijgt immers direct stralingswarmte op je voeten en lichaam.

Een andere optie is een radiator of convector op lage temperatuur. Nagenoeg alle fabrikanten hebben designoplossingen in het aanbod. Vaak zijn die uitgerust met een handdoekrek – of is dat kleinood optioneel verkrijgbaar – en dat is altijd handig in de badkamer.

Nog een mogelijkheid is een elektrische bijverwarming. Die is enkel bedoeld om piekmomenten op te vangen. Ook hier kun je plaatsbesparend werken, bijvoorbeeld door voor een spiegel te kiezen die ook als verwarming fungeert. Een speciale folie in de spiegel zorgt ervoor dat de spiegel de warmte afgeeft. Leuke bijkomstigheid: dankzij het verwarmde spiegeloppervlak zal dit nooit condenseren. En is dat niet die andere grote frustratie in de badkamer?

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons