Welke plantentrends moet ik volgen?

Een woning zonder planten is maar een saaie boel. Natuurlijk kun je voor een cactus, sanseveria of orchidee gaan, maar wist je dat er ook heuse trends in planten zijn? Wij geven je alvast een aantal tips. Zo beschik jij over een prachtig, groene woning. Het is nog gezond ook!


Wil je helemaal mee zijn, dan ga je voor de jungle in de stad. Nadat deze trend al eerder horecazaken wist in de pakken, zwichten we er nu ook in onze eigen woningen voor. De alomtegenwoordige bananenplant speelt daar een belangrijke rol in. De grote bladeren van deze plant maken hem super populair.


Exotisch

Of het nu buiten warm of koud is, binnen leef je in de tropen. Naast de bananenplant, kun je ook tropische hangplanten voorzien en enkele fruitbomen. Al die exotiek vul je aan met een olijf- en/of citrusboompje en klaar is kees. Deze mix zorgt voor een exotische toets in je interieur. Laat het buiten maar pijpenstelen regenen!


Begonia’s zijn een hype

Volg je de plantentrends op Pinterest en Instagram al? Doen! Hier pik je de laatste nieuwe trends op. Je zal merken dat momenteel de Begonia hoog scoort in de hitlijsten. Zo zie je maar, alles komt terug, want deze plant was waarschijnlijk ook al een favoriet van je grootmoeder. Er zijn trouwens heel wat soorten Begiona’s, dus je kunt perfect variëren. Er zijn er zelfs met witte stippen en andere unieke exemplaren.


Planten in vaasjes

Decoratief en leuk? Planten in vaasjes. Gooi een zoete aardappel, avocadopit of een eikel in een vaasje met water en wie weet komt er na (een heel) tijdje wel blad aan. Veel voordeliger maken ze de planten niet. Je kunt zelfs de wortels zien groeien, hoogst origineel.


Vergeet jij je planten water te geven?

Vergeet je regelmatig de planten water te geven of ben je vaak uithuizig. Dan is een herbarium het overwegen waard. Droog je planten en/of bloemen en plaats ze in een glazen frame. Het resultaat is mooi, modern en volledig Pinterestproof. Over dat water geven hoef je je al helemaal geen zorgen te maken.


Bron

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons