Webshops halen omzet van 235 miljoen euro in eindejaarsperiode


Belgische webwinkels hebben de voorbije eindejaarsperiode 235 miljoen euro omzet gedraaid. Dat was goed voor 15,5 procent van hun totale jaaromzet en bijna een kwart meer dan tijdens de eindejaarsperiode van 2011. Dat meldt BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, die de verkoopcijfers van ruim 400 webwinkels onderzocht. 

Tijdens de periode van 26 november tot en met 30 december 2012 draaiden de Belgische webwinkels 23,7 procent meer omzet dan in dezelfde periode in 2011, toen 190 miljoen euro (14 procent) van de jaaromzet werd gehaald. De totale jaaromzet van Belgische webwinkels was vorig jaar overigens 1,52 miljard euro: 11,8 procent meer dan in 2011 (1,36 miljard euro).
 
Online shoppers kopen vooral mode en accessoires (55 procent), multimedia en electronica (28 procent), speelgoed (22 procent), hardware en software (22 procent), boeken, cd’s en dvd’s (17 procent) en decoratie (17 procent). Wie via het internet koopt, wil volgens BeCommerce vooral de drukte en de stress in de winkels vermijden en niet gebonden zijn aan openingsuren. Bovendien vinden velen het een gemakkelijke manier van shoppen.
 
Uit de cijfers van de vereniging blijkt voorts dat op Cyber Monday - de maandag na Thanksgiving die bekend staat als één van de beste verkoopdagen voor de webwinkels - de webshops 35,72 miljoen euro of 15,2 procent van hun eindejaarsomzet haalden. In de kerstperiode van 7 tot 31 december haalden ze de grootste omzet, namelijk 128,78 miljoen euro of 54,8 procent van hun eindejaarsomzet.

Bron:
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130116_033

 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons