Webservice voor vastgoedberekening in een handomdraai


Op basis van de cijfers van de fod economie realiseerde het ontwikkelinsgteam van internetservicebedrijf Index uit Koksijde een webservice die toelaat om vastgoedberekeningen te maken op basis van diverse modellen. 
  
De cijfers van de fod economie kan men downloaden via de site van de fod waar de Excel-files vrij beschikbaar zijn. Het gaat echter vaak om zware bestanden (tot 16 MB) en soms is het wat zoeken om de info eruit te halen die men wenst. 
Daarom creëerde Index een webservice als ondersteuning voor het schattingsprogramma Estim, dat reeds verschillende jaren binnen KAVEX wordt gebruikt als hulpmiddel voor het correct schatten van woningen en appartementen.

Het is de bedoeling om allerlei specifieke “vastgoedberekeningen” mogelijk te maken. Dus niet allen het puur schatten van woningen en appartementen, maar ook berekeningen die verband houden met vastgoed. Daarbij staat onder meer een uitsplitsing naakte eigendom en vruchtgebruik op het programma, een berekening of men in de gegeven omstandigheden in een project beter zelf financiert of leent (de zogenaamde financiële hefboom), modellen voor bouwpromotoren, modellen voor bouwers en verbouwers…. .

In overleg met enkele specialisten-lesgevers inzake ramingen, schattingen, worden deze modellen en de bijhorende rapporten via een online platform aangeboden. En ter ondersteuning van de schatters wordt gewerkt met zogenoemde “webservices”. De ontwikkelaars van Index leggen momenteel de laatste hand aan de verschillende modellen die vervolgens online aangeboden zullen worden via een abonnementsformule of voor een geringe vergoeding bij eenmalige raadpleging.

Gratis vastgoedvergelijking
Voornoemde vastgoedberekeningen hebben vooral de professionals uit de sector op het oog. Maar ook particluieren kunnen online een vastgoedvergelijking maken op basis van de meest recente cijfers van de fod economie.
De opvraging van de basisgevens via de webservcie van Index is daarbij volledig gratis. Men moet dus niet meer naar de krantenwinkel om een speciale bijlage van kranten of tijdschriften te kopen om deze gegevens te achterhalen. En geen zoekwerk in ellenlange kolommen. Een voorbeeld van zo’n gratis webservice is terug te vinden op: webservices.vastgoedberekeningen.be/import.aspx

Meer info:
www.vastgoedberekeningen.be 

Bron:
http://www.6minutes.be/Artikel.aspx?ArtikelID=23837&RubriekID=9&UserID=9&ab=62961


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag