Webservice voor vastgoedberekening in een handomdraai


Op basis van de cijfers van de fod economie realiseerde het ontwikkelinsgteam van internetservicebedrijf Index uit Koksijde een webservice die toelaat om vastgoedberekeningen te maken op basis van diverse modellen. 
  
De cijfers van de fod economie kan men downloaden via de site van de fod waar de Excel-files vrij beschikbaar zijn. Het gaat echter vaak om zware bestanden (tot 16 MB) en soms is het wat zoeken om de info eruit te halen die men wenst. 
Daarom creëerde Index een webservice als ondersteuning voor het schattingsprogramma Estim, dat reeds verschillende jaren binnen KAVEX wordt gebruikt als hulpmiddel voor het correct schatten van woningen en appartementen.

Het is de bedoeling om allerlei specifieke “vastgoedberekeningen” mogelijk te maken. Dus niet allen het puur schatten van woningen en appartementen, maar ook berekeningen die verband houden met vastgoed. Daarbij staat onder meer een uitsplitsing naakte eigendom en vruchtgebruik op het programma, een berekening of men in de gegeven omstandigheden in een project beter zelf financiert of leent (de zogenaamde financiële hefboom), modellen voor bouwpromotoren, modellen voor bouwers en verbouwers…. .

In overleg met enkele specialisten-lesgevers inzake ramingen, schattingen, worden deze modellen en de bijhorende rapporten via een online platform aangeboden. En ter ondersteuning van de schatters wordt gewerkt met zogenoemde “webservices”. De ontwikkelaars van Index leggen momenteel de laatste hand aan de verschillende modellen die vervolgens online aangeboden zullen worden via een abonnementsformule of voor een geringe vergoeding bij eenmalige raadpleging.

Gratis vastgoedvergelijking
Voornoemde vastgoedberekeningen hebben vooral de professionals uit de sector op het oog. Maar ook particluieren kunnen online een vastgoedvergelijking maken op basis van de meest recente cijfers van de fod economie.
De opvraging van de basisgevens via de webservcie van Index is daarbij volledig gratis. Men moet dus niet meer naar de krantenwinkel om een speciale bijlage van kranten of tijdschriften te kopen om deze gegevens te achterhalen. En geen zoekwerk in ellenlange kolommen. Een voorbeeld van zo’n gratis webservice is terug te vinden op: webservices.vastgoedberekeningen.be/import.aspx

Meer info:
www.vastgoedberekeningen.be 

Bron:
http://www.6minutes.be/Artikel.aspx?ArtikelID=23837&RubriekID=9&UserID=9&ab=62961

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons