Wat zijn waterdoorlatende tegels?


In ons Belgenlandje worden we nogal vaak getrakteerd op een regenbui. En daar wil je liever niet uren later aan herinnerd worden wanneer je terras vol plassen ligt. Hier is gelukkig een nieuwe oplossing voor: waterdoorlatende tegels.


Gedaan met grote waterpartijen op je terras! Er bestaan tegenwoordig tegels die ongeveer 50 liter water/m² per minuut doorlaten. Ze fungeren als een soort vergiet, maar dan in tegelvorm. Ideaal dus voor wie niet van plassen houdt, zelfs uren nadat het geregend heeft. 


Milieuvriendelijk


Waterdoorlatende tegels zijn goed voor het milieu omdat ze uit natuursteen vervaardigd zijn. De voorraad van natuursteen is haast onuitputtelijk, want de aardkorst bestaat voor het grootste deel uit dit materiaal. 


Look & feel


Natuursteen is combineerbaar met bijna elke bouwstijl en kan aangeleverd worden in een waaier aan kleuren. Maar verliest de tegel zijn kleur niet door zoveel water door te laten? Neen! 


Natuursteen behoudt zeer goed zijn kleur, zelfs na blootstelling aan enorme hoeveelheden water. Dankzij de hoeveelheid water die door de tegels gaat, hechten vlekken zich ook niet makkelijk op de stenen. De meeste vlekken en vuil worden zelfs mee afgevoerd met het hemelwater. Handig! 


Prijs


Het enige nadeel aan natuursteen is dat het zeker niet het goedkoopste materiaal is. Informeer je daarom goed en vergelijk prijzen. Het voordeel is dan weer dat je tegenwoordig in de meeste winkels met ecocheques kunt betalen voor natuursteen.


Bron:
Hebbes

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons