Wat zegt mijn woonplaats over mij?

Iedereen met een beetje kennis van zijn familiegeschiedenis zal het beamen: mensen zijn honkvaster dan je denkt en blijven meestal in de streek van hun voorouders wonen. Je huidige woonplaats verraadt dus in de meeste gevallen je afkomst. Maar blijft dat ook zo?

Waar komt jouw familie vandaan?

Een leuke tool om te weten te komen of jij ook uit een honkvaste familie afstamt, vind je via deze link. Tik je achternaam in en kijk waar je naamgenoten wonen. De kans is heel groot dat het in de streek is waar jij nu woont. 

Belg verhuist steeds vaker

Toch moet het gezegd, de Belg verhuist steeds vaker van de ene gemeente naar de andere. Op 20 jaar tijd is het aantal verhuizingen van de ene gemeente naar de andere met maar liefst 38% toegenomen. Het zijn voornamelijk de Brusselaars en de Walen die verhuislustig zijn. De gemiddelde Vlaming blijft toch eerder honkvast. 

Nog een paar weetjes…

  •  Mensen verhuizen gemiddeld 7x in hun leven
  •  1 Belg op 20 woont in het buitenland en het aantal neemt toe
  •  Nederlanders zijn verhuislustiger dan Belgen
  •  Belgen wonen gemiddeld 30 jaar onder hetzelfde dak
  •  Belg pendelt liever langer dan te verhuizen voor z’n job
Bron: Immovlan

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons