Voor & na: wat vastgoedstyling met een woning doet

Vastgoedstyling of homestaging komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Intussen is het ook in België de kinderschoenen al ontgroeid en kan je een beroep doen op verschillende stylisten over het hele land. Zo’n vastgoedstylist neemt je woning onder handen voor ze de verkoopmarkt op gaat. Ook vastgoedmakelaars hebben vaak de expertise in huis om je te begeleiden. Of je kunt je er natuurlijk zelf aan wagen.

Waarom je woning stylen?
Schakel je een vastgoedstylist in, weet dat de kostprijs van deze specialist niet meer dan drie procent van de verkoopprijs mag bedragen. Toch is deze investering meer waard dan een prijsdaling van je woning. En dat nadat je woning al maanden te koop heeft gestaan. Een gestylde woning maakt een goede indruk, verkoopt 4 à 5 keer sneller en genereert een meerwaarde van 8 procent.

Het doel is om een kandidaat-koper onmiddellijk thuis te doen voelen. In één minuut tijd beslist de bezoeker of het wat wordt of niet. Niet alleen oogt een opgeruimde woning mooier. De woning moet ruimte, licht en een neutrale sfeer uitstralen. Op maat van jouw koper.

Wat doet zo’n vastgoedstylist nu?
Een goede vastgoedstylist gaat je woning niet compleet herinrichten. Hij haalt niet alle spullen uit jouw woning. Alleen de persoonlijke spullen waar je zelf een band mee hebt, verdwijnen. Meubels verhuizen indien nodig van plaats. Bij een gebrek aan licht haalt de stylist het zonlicht naar binnen. Hij zet de pluspunten en wie weet leuke hoekjes in de verf. Dan gaat hij aan de slag om sprekende foto’s te maken. Goede foto’s op het internet overtuigen om een afspraak te maken en de woning te komen bezichtigen. Bekijk deze foto’s en beslis dan welke jouw voorkeur dragen.

Kan ik dat niet zelf?
Uiteraard kun je er zelf mee aan de slag. Waak er dan wel over dat je afstapt van je persoonlijke band met je woning. Een emotionele binding is verboden. Kijk de woning door de bril van een vreemde. Ook ruimtelijk inzicht is noodzakelijk. Enkele handige tips: trek alle gordijnen open, haal fotokaders en persoonlijke decoratie weg en zorg voor neutrale kleuren. Geef die felrode muur gerust een likje witte werf. Het grondig poetsen en opruimen, is dus maar het halve werk.

Meubels in karton
Om leegstaande woningen of –appartementen provisoir in te richten, is het mogelijk meubels in karton te installeren. Zo creëer je een sfeer. Een lege ruimte zegt anders ook maar niets. En je hoeft geen vrees te hebben: de meubels lijken net echt. Een alternatief is meubels en decoratie te huren.

Bron:
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons