Wat kost injecteren tegen opstijgend vocht?

Kostenbepalers


"Voor enkel de injectie is de minimumprijs 850 euro. Dat is inclusief de verplaatsing, een halve dag werk en de opkuis nadien." De grootste kostenbepalers?

  • De dikte van de muren. Logisch: hoe meer muur, hoe meer product er nodig is.
  • Het type steen: een poreuze snelbouwsteen of een hardgebakken handvorm baksteen
  • De kwaliteit van het gebruikte product. Want er is niet één standaardproduct voor elk vochtprobleem.

Totaalaanpak


Maar het eigenlijke injecteren is slechts een deel van het werk. "Opstijgend vocht aanpakken, maakt deel uit van een totale behandeling. Eerst pakken we het probleem aan door te injecteren", verduidelijkt Dejaeghere. "Dan herstellen we de veroorzaakte schade: het afkappen van het beschadigd pleisterwerk, het plaatsen van een zoutvlies en herbepleisteren."

De prijsbepalers van de herafwerking? Het zoutgehalte en type bezetting. "In sommige oude muren zuigt het leempleister de zouten op tot aan het plafond. Dat drijft de kosten sterk op." Standaard bevinden zouten zich op 30 centimeter tot een meter boven de plint.

Van 3.500 tot 15.000 euro


"Prijzen voor een behandeling van a tot z variëren voor de meeste woonkamers tussen 3.500 à 5.000 euro. Bij een standaardgehalte aan zouten", rekent Dejaeghere. "Voor volledige woningen hou je best rekening met prijzen tussen de 7.500 en 15.000 euro. Alles hangt af van de situatie ter plaatse. Vandaar deze brede prijsvorken."

Er zijn ook enkele bijkomende kosten. "Denk maar aan het eventueel vernieuwen van doorgeroeste stopcontacten. Nieuwe plinten. Deurlijsten herplaatsen en herschilderen. Of behangen."

Even opletten...


Het is duidelijk dat een groot deel van het prijskaartje richting herafwerking en nazorg gaat. Daarom raadt Dejaeghere aan om naast de injectie meteen ook een zoutbehandeling volgens de zouttest uit te voeren.

"Laat niet injecteren met de hoop dat alles vanzelf uitdroogt. Want dan is je nieuwe afwerking er snel aan. En sta je voor grote herstelkosten. Want zoutvorming en vlekken na een injectie zijn steeds ten laste van jou als klant. En vallen dus buiten de garantie op opstijgend vocht. Bezint eer je begint!"

Bron
Livios

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons