Wat is het ideale seizoen om je woning te verkopen?

Je hebt natuurlijk niet altijd de keuze om te bepalen wanneer je je woning het best te koop aanbiedt. Sommige huizen moeten plots snel verkocht worden en dan kun je niet altijd wachten tot het beste seizoen begint. Indien je toch de mogelijkheid hebt om te wachten, volg dan zeker de tips hieronder.

Je woning verkopen tijdens de lente

De lente is het beste seizoen om je huis te verkopen. Veel gezinnen willen namelijk voor de zomer naar hun nieuwe woning verhuizen. Zo kunnen ze er tijdens de zomer al volop van genieten en bezitten ze hun nieuwe woonst ruimschoots voor het begin van het nieuwe schooljaar. 

Potentiële kopers krijgen bovendien een huis te zien waar veel licht aanwezig is, waar de bloemen in de tuin mooi in bloei staan,… Dit zorgt ervoor dat ze onmiddellijk een goed gevoel zullen hebben bij het bekijken van het huis. 

De huizenmarkt tijdens de seizoenen

Wil je niet te veel concurrentie op de huizenmarkt? Dan kun je ervoor kiezen om tijdens de herfst te verkopen. Het nadeel is wel dat er op dat moment minder potentiële kopers zijn. 

Ook tijdens de zomer daalt het aantal verkochte huizen. Veel mensen zijn tijdens deze periode namelijk op vakantie en hebben dus niet veel tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst. Dit geldt ook voor de maand december. Om mensen tijdens de wintermaanden sneller te kunnen overtuigen, kan het aan te raden zijn om foto’s te tonen van je woning op een zonnige dag. Op die manier krijgen potentiële kopers ook een beeld van hoe je woonst er in de zomer uitziet. 

Het optimale moment

Het blijft bovenal natuurlijk belangrijk om je woning in een positief daglicht te stellen. Maak een afspraak met je potentiële koper op een moment waarop er veel licht in je huis aanwezig is. Zorg er bovendien voor dat in de lente en zomer je tuin er netjes uitziet en in de winter de sneeuw is weggeruimd. Zo krijgt de bezoeker tijdens elk seizoen onmiddellijk een positief beeld van je huis en zal deze persoon sneller overtuigd zijn en tot een aankoop overgaan. 

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons