Wat is het ideale seizoen om je woning te verkopen?

Je hebt natuurlijk niet altijd de keuze om te bepalen wanneer je je woning het best te koop aanbiedt. Sommige huizen moeten plots snel verkocht worden en dan kun je niet altijd wachten tot het beste seizoen begint. Indien je toch de mogelijkheid hebt om te wachten, volg dan zeker de tips hieronder.

Je woning verkopen tijdens de lente

De lente is het beste seizoen om je huis te verkopen. Veel gezinnen willen namelijk voor de zomer naar hun nieuwe woning verhuizen. Zo kunnen ze er tijdens de zomer al volop van genieten en bezitten ze hun nieuwe woonst ruimschoots voor het begin van het nieuwe schooljaar. 

Potentiële kopers krijgen bovendien een huis te zien waar veel licht aanwezig is, waar de bloemen in de tuin mooi in bloei staan,… Dit zorgt ervoor dat ze onmiddellijk een goed gevoel zullen hebben bij het bekijken van het huis. 

De huizenmarkt tijdens de seizoenen

Wil je niet te veel concurrentie op de huizenmarkt? Dan kun je ervoor kiezen om tijdens de herfst te verkopen. Het nadeel is wel dat er op dat moment minder potentiële kopers zijn. 

Ook tijdens de zomer daalt het aantal verkochte huizen. Veel mensen zijn tijdens deze periode namelijk op vakantie en hebben dus niet veel tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe woonst. Dit geldt ook voor de maand december. Om mensen tijdens de wintermaanden sneller te kunnen overtuigen, kan het aan te raden zijn om foto’s te tonen van je woning op een zonnige dag. Op die manier krijgen potentiële kopers ook een beeld van hoe je woonst er in de zomer uitziet. 

Het optimale moment

Het blijft bovenal natuurlijk belangrijk om je woning in een positief daglicht te stellen. Maak een afspraak met je potentiële koper op een moment waarop er veel licht in je huis aanwezig is. Zorg er bovendien voor dat in de lente en zomer je tuin er netjes uitziet en in de winter de sneeuw is weggeruimd. Zo krijgt de bezoeker tijdens elk seizoen onmiddellijk een positief beeld van je huis en zal deze persoon sneller overtuigd zijn en tot een aankoop overgaan. 

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons