Wat is een spanplafond?

Een nieuw plafond op één dag. Zonder kap- en breekwerken. Hoe dat kan?

Een spanplafond is een folie uit kunststof. Die folie wordt net onder het bestaande plafond gespannen. Bevestigingsprofielen aan de muren spannen houden alles op zijn plaats.

Troef bij renovatie
Hoe erg je plafond er ook aan toe is, een spanplafond kan je in principe overal plaatsen. Een groot voordeel bij renovatie! Je oude plafond moet je niet uitbreken: de kunststof folie komt er gewoon net onder. Minder werkuren, dus minder kosten. Een spanplafond plaatsen kan vaak al op één dag.

Tegelijk kan je alle elektriciteitskabels, ventilatie- en sanitaire buizen wegwerken tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond. Wel opletten: je moet vooraf goed bepalen waar je inbouwspots en andere verlichting wil hangen.

Materialen en kleur
Eerst waren er enkel spanplafonds uit pvc, maar nu zijn er ook polyesterdoeken. Elk type heeft bepaalde voor- en nadelen naargelang jouw project. Let op: de beloofde levensduur en garanties verschillen van firma tot firma. Qua kleur en uitvoering is zowat alles mogelijk. Van klassiek wit tot een gepersonaliseerde print. Van mat tot marmereffect.

Prijskaartje?
Matte pvc-spanplafonds beginnen vanaf 70 à 75 euro/m². Inclusief levering en plaatsing. Btw niet meegerekend. Voor de polyestervariant reken je best zo’n 75 à 80 euro. Hoe meer vierkante meters, hoe lager de vierkantemeterprijs. Ook de vorm en het aantal hoeken van de kamer zijn prijsbepalend: hoe meer hoeken je plafond telt, hoe meer arbeidsuren.

Bron:
Livios.be


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag