Wat is een spanplafond?

Een nieuw plafond op één dag. Zonder kap- en breekwerken. Hoe dat kan?

Een spanplafond is een folie uit kunststof. Die folie wordt net onder het bestaande plafond gespannen. Bevestigingsprofielen aan de muren spannen houden alles op zijn plaats.

Troef bij renovatie
Hoe erg je plafond er ook aan toe is, een spanplafond kan je in principe overal plaatsen. Een groot voordeel bij renovatie! Je oude plafond moet je niet uitbreken: de kunststof folie komt er gewoon net onder. Minder werkuren, dus minder kosten. Een spanplafond plaatsen kan vaak al op één dag.

Tegelijk kan je alle elektriciteitskabels, ventilatie- en sanitaire buizen wegwerken tussen het oorspronkelijke plafond en het spanplafond. Wel opletten: je moet vooraf goed bepalen waar je inbouwspots en andere verlichting wil hangen.

Materialen en kleur
Eerst waren er enkel spanplafonds uit pvc, maar nu zijn er ook polyesterdoeken. Elk type heeft bepaalde voor- en nadelen naargelang jouw project. Let op: de beloofde levensduur en garanties verschillen van firma tot firma. Qua kleur en uitvoering is zowat alles mogelijk. Van klassiek wit tot een gepersonaliseerde print. Van mat tot marmereffect.

Prijskaartje?
Matte pvc-spanplafonds beginnen vanaf 70 à 75 euro/m². Inclusief levering en plaatsing. Btw niet meegerekend. Voor de polyestervariant reken je best zo’n 75 à 80 euro. Hoe meer vierkante meters, hoe lager de vierkantemeterprijs. Ook de vorm en het aantal hoeken van de kamer zijn prijsbepalend: hoe meer hoeken je plafond telt, hoe meer arbeidsuren.

Bron:
Livios.be

Gerelateerde artikels

Gevelrenovatie!

De gevel is zowat de etalage van je huis. Een etalage die vaak beproevingen ondergaat, zoals slecht weer, vervuiling en het verstrijken van de tijd, wat tot barsten kan leiden. Het is dus belangrijk hem regelmatig te onderhouden of hem zelfs volledig op te knappen. Maar hoeveel kost dat?
Lees meer

Renovatiepremies: dit verandert er in 2021!

Ben je van plan om je huis of appartement energiezuinig te renoveren? Dan kan je ook in 2021 nog beroep doen op de energie- en renovatiepremies van netbeheerder Fluvius. Behalve de nieuwe premies voor zonnepanelen en het verhogen van je energielabel zijn er ook heel wat blijvers en is er één uitvaller: de dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers.
Lees meer

Slopen en heropbouwen aan 6% btw: dit zijn de voorwaarden!

Vandaag betaal je op de meeste plaatsen in ons land nog 21% btw als je een huis sloopt, bouwt of renoveert. De kersverse federale regering belooft om de komende vijf jaar werk te maken van een verlaagd btw-tarief van 6% voor iedereen die in België wil slopen en heropbouwen. Maar aan welke voorwaarden moet je precies voldoen om daar aanspraak op te maken?
Lees meer

(Ver)bouwplannen? Dit betekent het federale regeerakkoord voor jou!

Ga jij een huis bouwen of renoveren? Dan heeft de nieuwe federale regering misschien wel goed nieuws voor jou in petto. Volgens het regeerakkoord van de zogenaamde Vivaldi-coalitie geniet je binnenkort bijvoorbeeld van een verlaagd btw-tarief van 6% als je sloopt en herbouwt. We geven je een overzicht van de belangrijkste veranderingen op bouw- en woonvlak.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons