Wat is de ideale temperatuur in huis?


1. 16 tot 18°C voor slaapkamers, de inkom en de toiletten


Het lijkt koud, maar in een slaapkamer is het best 
niet warmer dan 16°C. Het zal je energieverbruik aanzienlijk verlagen en je zal beter slapen. Afhankelijk van je gevoeligheid kan je gaan tot max. 18°C.

In een hal of toilet is 17 tot 18°C voldoende.

2. 19 tot 20°C voor de leefruimtes

Voor woonkamers is 19° C ideaal. Niet “comfortabel” genoeg? Dan is 20° C ook goed. Deze temperaturen zijn van toepassing voor de keuken, eetkamer en woonkamer. Of voor kamers zoals een kantoorbijvoorbeeld.

3. 22°C voor de badkamer

In een badkamer is 22°C de ideale temperatuur om geen kou te moeten lijden als je uit de douche of het bad stapt. Het is evenwel niet nodig om de badkamer de hele dag te verwarmen, al moet je wel steeds boven 16° C blijven om het risico op condensatie te beperken.

Bron
Immovlan
Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons