10 september 2014

Bij verkoop op lijfrente probeert de verkoper een koper te vinden die hem deels een koopprijs wilt betalen en deels de mogelijkheid om het pand (gratis) levenslang te blijven bewonen.

Indien de verkoper vroeg komt te overlijden verwerft de koper het pand aan een lage instapprijs. Daarentegen indien de verkoper een gezegende leeftijd weet te bereiken heeft de koper een dure prijs betaald voor het pand vermits hij al de jaren dat de verkoper heeft geleefd en het pand is blijven bewonen, geen enkele opbrengst heeft gehad van zijn belegging.

De koper en verkoper gaan dus een kanscontract aan waarbij de (onzekere) levensduur van de verkoper uiteindelijk bepaalt of de koper een goede of een slechte zaak heeft gedaan.

Een alternatief voor deze situatie is een verkoop met levenslange verhuring aan de verkoper. De verkoper is hierbij verzekerd van zijn levenslange bewoning en de koper is verzekerd van een zekere opbrengst en een normaal onderhoud van het pand door de oorspronkelijke verkoper.

Bij Oximo werd er op deze manier voor een pand te Zellik een koper gevonden tot grote tevredenheid van alle partijen.

OXIMO Dé 1% makelaar
Wij verkopen ook uw eigendom aan 1% commissie (excl.btw) Contacteer ons voor meer informatie!

Twitter Facebook

VERKOOP AAN SLECHTS 1%! VRAAG NU JE SCHATTING!

Wist je dat je bij Oximo verkoopt voor slechts 1%? Geen verkoop = geen kosten! Denk je eraan je woning of grond te verkopen, maar zou je graag eerst een idee hebben van de waarde? Vul dan het contactformulier in en onze vastgoedexpert zal hiervoor vrijblijvend bij je langskomen.

Contacteer mij voor schatting

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag