Wanneer en waarom zou jij een interieurinrichter inhuren?

Waarom doe je beroep op een stylist?

Hoewel het aanstellen van een interieurinrichter een investering vergt, verdien je dit op langere termijn terug. Een goede stylist houdt rekening met je budget, je smaak en hoe je leeft. Door gebruik te maken van zijn/haar advies voorkom je dure missers en investeer je enkel in wat past en wat je echt nodig hebt. Bovendien kan je via het netwerk van deze tussenpersoon vaak net iets goedkoper spullen aankopen.

Heb je weinig tijd of heb je weinig inspiratie, dan kan een bijkomend iemand een enorme hulp bieden. Plannen, organiseren en zaakjes regelen: interieurstylisten zijn er goed in. Zij vatten de koe bij de horens, hebben de nodige contacten en houden de vinger aan de pols. Zij coördineren de eventuele werken en volgen de leveranciers op. Weer een zorg minder!

Bepaal eerst je eigen doelstellingen

Voor je een interieurinrichter inschakelt is het aangewezen eerst je doelstellingen te bepalen. Welke sfeer wil je je interieur laten uitstralen of wat is het praktische nut? Zo kun je een duidelijke briefing geven en voorkom je tijdverlies. Een moodboard kan helpen om een bepaalde richting aan te geven. Ben je niet zeker of een interieurinrichter écht een meerwaarde kan betekenen, maak dan eerst eens een vrijblijvende afspraak. Het is belangrijk dat je een klik voelt met de persoon die een belangrijk deel van je leven gaat inrichten.

Je woning verkopen?

Wist je dat een interieurstylist ook van pas kan kopen bij het verkopen van je woning? Wil je je woning vlot verkopen, dan kunnen kleine aanpassingen een groot verschil maken. De tips van een ervaren interieurinrichter kunnen voor meerwaarde zorgen en een vlottere verkoop.

Bron
Immovlan

Gerelateerde artikels

De behangtrends van 2021!

Behang, daar word je instant gelukkig van. Ook in behang zijn er jaarlijks weer nieuwe trends. Wij zetten die van 2021 even voor jou op een rijtje.
Lees meer

Een landschapsarchitect: wat kost dat?

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!
Lees meer

4 kleurregels die elke interieur fan moet kennen!

Wat de grootste uitdaging is voor interieurontwerpers? Het goed krijgen van de kleuren die gebruikt worden. Kleuren zijn immers wispelturig. Er zijn zoveel tinten om uit te kiezen en om ze in harmonie te doen samengaan kan je ze maar best in de juiste verhoudingen samenstellen. Gelukkig zijn er een paar regels die je kan gebruiken. We zetten ze in dit artikel op een rijtje.
Lees meer

4 tips voor het inrichten van je veranda!

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons