Waarop letten bij de aankoop van tuinmeubelen

Nieuwe tuinmeubelen kopen? Top! Maar waar begin je? Op de markt is er immers heel wat fraais te vinden. Wij geven je om te beginnen enkele tips, waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van tuinmeubelen.

  • Hoe beter de kwaliteit van het meubel, hoe langer het zal meegaan. Let bv. op de verbindingen: ijzeren schroeven kunnen gaan roesten, houten of roestvrijstalen niet
  • Hou rekening met de grootte van je tuin en/of terras. Niet veel plaats? Ga dan voor multifunctioneel: met stoelen die je zowel recht (aan tafel) als in liggende stand kan gebruiken kan je alle kanten uit.
  • Denk ook aan de ruimte die nodig is om de meubels in de winter op te bergen. Kies plooibare, inklapbare en makkelijk stapelbare modellen als je niet veel bergruimte hebt.
     -Voor een terras met grind of kasseien neem je beter geen meubels met smalle pootjes.
  • Probeer de tafel en stoelen (eventueel met zitkussen) altijd samen uit om zeker te zijn dat de zithoogte goed is.
  • Kies je voor houten meubelen? Het FSC-label (Forest Steward Council) garandeert je dat het hout afkomstig is van natuurvriendelijk bosbeheer.
Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer

Tuinonderhoud: 4 mythes ontkracht

Op het internet of in boeken worden natuurlijke methoden verspreid die niet altijd even efficiënt zijn. Vaak hebben ze zelfs tal van nadelen.
Lees meer

7 must haves voor je terras!

Zomer, tijd dus om ons terras stevig aan te pakken en in te richten om er de komende maanden optimaal van te genieten. Heb je een groot of klein terras aan je woning of een klein balkon? Elk formaat verdient toch dat tikkeltje extra tijdens de zomer. Wij zetten je op weg!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons