Waarop letten bij de aankoop van tuinmeubelen

Nieuwe tuinmeubelen kopen? Top! Maar waar begin je? Op de markt is er immers heel wat fraais te vinden. Wij geven je om te beginnen enkele tips, waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van tuinmeubelen.

  • Hoe beter de kwaliteit van het meubel, hoe langer het zal meegaan. Let bv. op de verbindingen: ijzeren schroeven kunnen gaan roesten, houten of roestvrijstalen niet
  • Hou rekening met de grootte van je tuin en/of terras. Niet veel plaats? Ga dan voor multifunctioneel: met stoelen die je zowel recht (aan tafel) als in liggende stand kan gebruiken kan je alle kanten uit.
  • Denk ook aan de ruimte die nodig is om de meubels in de winter op te bergen. Kies plooibare, inklapbare en makkelijk stapelbare modellen als je niet veel bergruimte hebt.
     -Voor een terras met grind of kasseien neem je beter geen meubels met smalle pootjes.
  • Probeer de tafel en stoelen (eventueel met zitkussen) altijd samen uit om zeker te zijn dat de zithoogte goed is.
  • Kies je voor houten meubelen? Het FSC-label (Forest Steward Council) garandeert je dat het hout afkomstig is van natuurvriendelijk bosbeheer.
Bron:
Habitos


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag