Waarom een lege woning niet goed verkoopt

Een te koop staande woning is een verkoopobject. Dat object wil je zo goed mogelijk aanprijzen, zodat je het snel verkoopt. Daarom kun je de woning beter niet leeg te koop aanbieden, want dat presenteert niet optimaal. Waarom niet?

Geen sfeer
Een belangrijk element bij de verkoop van de woning is de sfeer. En dan niet alleen de sfeer in de woning zelf, maar ook de sfeer vastgelegd op de verkoopfoto’s. Een warme, welkome sfeer op de foto is aantrekkelijk en trekt meer kijkers. Een goede sfeer in uw woning zorgt ervoor dat de koper zich snel thuis voelt. Hoe meer een koper zich thuis voelt, hoe sneller hij geneigd is een bod te doen! In een lege woning wordt dit allemaal lastiger, omdat deze sfeer mist. De eventueel achtergelaten meubels vormen geen interieur. De woning ziet er kil en verlaten uit; geen aangename beleving voor een koper.

Ruimtes ogen kleiner
Daarnaast zijn de afmetingen van lege ruimtes moeilijk in te schatten. Dat komt doordat de koper geen referentiemateriaal heeft, zoals een bank of een bed. Lege ruimtes ogen meestal kleiner. Dat geldt zowel op foto’s, als in het echt.

Geen referentiemateriaal
Een koper kan zich in een lege woning bovendien moeilijk voorstellen hoe en waar zijn eigen meubels zouden kunnen staan. Dat komt opnieuw doordat er in een lege woning geen referentiemateriaal staat. Een neutrale basisinrichting helpt de koper om zijn eigen meubels in uw woning voor te kunnen stellen.

De oplossing: meubels huren
Je kunt tegenwoordig meubels of zelfs een volledige inrichting inclusief accessoires huren. Voor een vaste prijs huur je het interieur zolang als de woning te koop staat. De meubels en accessoires worden binnen een week geleverd en een gecertificeerde vastgoedstylist zorgt voor de styling. Je hoeft dus niet zelf aan de slag om meubels voor uw leegstaande woning bij elkaar te verzamelen.

Ingericht verkoopt sneller
Heb je een leegstaande of modelwoning te koop? Richt deze dan neutraal en sfeervol in. De afmetingen van de ruimtes zijn beter in te schatten en kopers kunnen makkelijker hun eigen meubels in de woning visualiseren. Kopers kunnen zichzelf sneller zien wonen in uw sfeervol ingerichte huis, dan in een kil en leeg huis. Prijs uw woning dus niet leeg te koop aan, maar zorg voor een neutraal en sfeervol interieur.

Aangename temperatuur
Het is logisch dat je een leegstaande woning niet volop verwarmd. Een aangename temperatuur draagt echter wel bij aan een goede sfeer in de woning. Zorg dus dat bij bezichtigingen de woning wel aangenaam verwarmd is.

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Bouwgrond verkopen: wat moet je weten?

Als je ooit al eens hebt rondgeneusd op immowebsites dan ben je ongetwijfeld al eens zoekertjes tegengekomen voor percelen bouwgrond.
Maar wanneer is grond bouwgrond? Wat bedoelen ze met grond verkavelen? Hoeveel zou je dat eigenlijk kosten? Daar geven we je graag wat meer informatie over.
Lees meer

Welk bedrijfsvastgoed verkoop je en waar hou je best rekening mee?

De verkoop van vastgoed is natuurlijk niet altijd gelimiteerd tot de verkoop van huizen en appartementen. Het kan wel eens voorkomen dat je bedrijfsvastgoed, zoals handelspanden of magazijnen moet verkopen. Maar waar hou je dan best rekening mee?

Om je een beetje assistentie te verlenen bij de verkoop van je bedrijfsvastgoed geven we je graag eens een overzicht van wat men allemaal verstaat onder bedrijfsvastgoed en wat daarbij komt kijken.
Lees meer

Welk soort woning verkoop je?

Een huis verkopen is voor de meesten iets heel bijzonders. Je gaat immers niet elke dag door zo’n proces. Velen zitten dan ook met een pak vragen. Hoe pak je de verkoop aan? Waar moet je op letten? Wie kan je helpen bij die verkoop?

Dit zijn allemaal goede vragen, maar er is nóg een belangrijke vraag, een waar sommigen misschien minder bij stil staan. Wat verkoop je? Voor sommige woningen gelden er immers bijkomende regels....

Daar geven we je graag nog wat informatie over, zodat je goed voorbereid bent op je verkoop.
Lees meer

Uitzonderlijke situaties bij het verkopen van je huis

Voor je aan de verkoop van een huis begint, moeten de fundamenten van het proces eerst en vooral goed zitten. En de fundamenten van de verkoop beginnen met de situatie van de eigenaar
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons