Waarom een lege woning niet goed verkoopt

Een te koop staande woning is een verkoopobject. Dat object wil je zo goed mogelijk aanprijzen, zodat je het snel verkoopt. Daarom kun je de woning beter niet leeg te koop aanbieden, want dat presenteert niet optimaal. Waarom niet?

Geen sfeer
Een belangrijk element bij de verkoop van de woning is de sfeer. En dan niet alleen de sfeer in de woning zelf, maar ook de sfeer vastgelegd op de verkoopfoto’s. Een warme, welkome sfeer op de foto is aantrekkelijk en trekt meer kijkers. Een goede sfeer in uw woning zorgt ervoor dat de koper zich snel thuis voelt. Hoe meer een koper zich thuis voelt, hoe sneller hij geneigd is een bod te doen! In een lege woning wordt dit allemaal lastiger, omdat deze sfeer mist. De eventueel achtergelaten meubels vormen geen interieur. De woning ziet er kil en verlaten uit; geen aangename beleving voor een koper.

Ruimtes ogen kleiner
Daarnaast zijn de afmetingen van lege ruimtes moeilijk in te schatten. Dat komt doordat de koper geen referentiemateriaal heeft, zoals een bank of een bed. Lege ruimtes ogen meestal kleiner. Dat geldt zowel op foto’s, als in het echt.

Geen referentiemateriaal
Een koper kan zich in een lege woning bovendien moeilijk voorstellen hoe en waar zijn eigen meubels zouden kunnen staan. Dat komt opnieuw doordat er in een lege woning geen referentiemateriaal staat. Een neutrale basisinrichting helpt de koper om zijn eigen meubels in uw woning voor te kunnen stellen.

De oplossing: meubels huren
Je kunt tegenwoordig meubels of zelfs een volledige inrichting inclusief accessoires huren. Voor een vaste prijs huur je het interieur zolang als de woning te koop staat. De meubels en accessoires worden binnen een week geleverd en een gecertificeerde vastgoedstylist zorgt voor de styling. Je hoeft dus niet zelf aan de slag om meubels voor uw leegstaande woning bij elkaar te verzamelen.

Ingericht verkoopt sneller
Heb je een leegstaande of modelwoning te koop? Richt deze dan neutraal en sfeervol in. De afmetingen van de ruimtes zijn beter in te schatten en kopers kunnen makkelijker hun eigen meubels in de woning visualiseren. Kopers kunnen zichzelf sneller zien wonen in uw sfeervol ingerichte huis, dan in een kil en leeg huis. Prijs uw woning dus niet leeg te koop aan, maar zorg voor een neutraal en sfeervol interieur.

Aangename temperatuur
Het is logisch dat je een leegstaande woning niet volop verwarmd. Een aangename temperatuur draagt echter wel bij aan een goede sfeer in de woning. Zorg dus dat bij bezichtigingen de woning wel aangenaam verwarmd is.

Bron:
Habitos

Gerelateerde artikels

Wat is de invloed van de EPC score op de verkoopprijs van je woning?

Zonnepanelen, dakisolatie, dubbele beglazing … Er zijn heel wat investeringen waarmee we onze woningen groener kunnen maken. Maar wat is de impact van deze duurzame oplossingen op de waarde en de verkoopprijs van ons huis of appartement?
Lees meer

Coronavirus: Zoveel zal je huis in waarde dalen!

De prijsverlaging van huizen in België door de coronacrisis lijkt beperkt. Dit is wat Belfius verwacht…
Lees meer

Gevolgen voor Epc door Coronacrisis

Eigenaars die een woning willen verkopen of verhuren krijgen uitstel voor de opmaak van een EPC.
Lees meer

Homestaging is hot!

Nu de huisbezoeken weer kunnen doorgaan krijgt homestaging ongetwijfeld weer een boost. Deze trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Met weinig geld je woning zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers. Wij geven je alvast enkele tips en tricks mee.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons