Voor welke soort barbecue kies jij?

Sommige barbecue-liefhebbers zweren bij de smaak van houtskool. Toch blijkt uit allerlei smaaktests dat er geen smaakverschil bestaat tussen barbecuen op houtskool of gas. De keuze voor welke soort barbecue is dus vooral een keuze voor het gemak of de gezelligheid. Een gasbarbecue is gebruiksklaar met één eenvoudige druk op de knop, terwijl een houtskoolbarbecue meer voorbereiding nodig heeft (en wellicht ook meer ‘handigheid’). Bovendien kunt u nadien nog nagenieten van een sfeervolle gloed. We leggen graag hieronder de verschillende soorten aan u voor.

Houtskoolbarbecue
Dit is de authentieke manier van barbecuen en geeft een typische houtskoolsmaak. 

Tips:
- Geef je vlees, vis, groenten of brood die typische barbecue smaak door het boven de kolen te grillen.
- Wacht tot de kolen volledig wit-grijs zijn (poederachtig), alvorens te beginnen barbecuen. Zo gebruik je de warmte optimaal. 

Gasbarbecue
De gasbarbecue heeft 2 voordelen ten opzichte van de houtskoolbarbecue: de warmte kan afgesteld worden door de toevoer van gas te regelen en het is goedkoper om op gas te barbecuen dan met houtskool of met elektriciteit. 

Tips:
- Controleer de datum op de gasfles en controleer (eventueel met een beetje zeepsop) de gasslang regelmatig op gaatjes want na verloop van tijd wordt die poreus.
- Zet de gasfles altijd rechtop, zowel tijdens het barbecuen als bij het opbergen.
- Steek de barbecue direct aan op het moment dat het gas wordt opengedraaid.
- Gebruik nooit water om vuur in een gasbarbecue te doven, maar sluit de toevoer van de gasfles en doe het deksel dicht.
- Hou sigaretten, lucifers of ander vuur op een veilige afstand een gasbarbecue. 

Barbecuen op elektriciteit
De elektrische barbecue heeft 2 voordelen ten opzichte van de houtskool barbecue: de warmte kan afgesteld worden en de barbecue wordt sneller warm dan een gas of houtskool barbecue. Daarnaast is de barbecue ook veiliger doordat het geen vuur of hete kolen heeft. 

Tips:
- Deze barbecues zijn eveneens geschikt voor binnengebruik. Zet nooit een elektrische barbecue in de buurt van water of zwembad.
- Let op met regenweer.
- Leg het snoer zo min mogelijk in de looproute en laat het over de grond lopen.
- Bij struikelen kan de barbecue omvallen. 


Deel dit artikel

Vragen?

Indien je een vraag hebt, klik dan op onderstaande knop. Dan kan je een formulier invullen waarna wij spoedig contact met je opnemen.

Stel je vraag