Voor welke soort barbecue kies jij?

Sommige barbecue-liefhebbers zweren bij de smaak van houtskool. Toch blijkt uit allerlei smaaktests dat er geen smaakverschil bestaat tussen barbecuen op houtskool of gas. De keuze voor welke soort barbecue is dus vooral een keuze voor het gemak of de gezelligheid. Een gasbarbecue is gebruiksklaar met één eenvoudige druk op de knop, terwijl een houtskoolbarbecue meer voorbereiding nodig heeft (en wellicht ook meer ‘handigheid’). Bovendien kunt u nadien nog nagenieten van een sfeervolle gloed. We leggen graag hieronder de verschillende soorten aan u voor.

Houtskoolbarbecue
Dit is de authentieke manier van barbecuen en geeft een typische houtskoolsmaak. 

Tips:
- Geef je vlees, vis, groenten of brood die typische barbecue smaak door het boven de kolen te grillen.
- Wacht tot de kolen volledig wit-grijs zijn (poederachtig), alvorens te beginnen barbecuen. Zo gebruik je de warmte optimaal. 

Gasbarbecue
De gasbarbecue heeft 2 voordelen ten opzichte van de houtskoolbarbecue: de warmte kan afgesteld worden door de toevoer van gas te regelen en het is goedkoper om op gas te barbecuen dan met houtskool of met elektriciteit. 

Tips:
- Controleer de datum op de gasfles en controleer (eventueel met een beetje zeepsop) de gasslang regelmatig op gaatjes want na verloop van tijd wordt die poreus.
- Zet de gasfles altijd rechtop, zowel tijdens het barbecuen als bij het opbergen.
- Steek de barbecue direct aan op het moment dat het gas wordt opengedraaid.
- Gebruik nooit water om vuur in een gasbarbecue te doven, maar sluit de toevoer van de gasfles en doe het deksel dicht.
- Hou sigaretten, lucifers of ander vuur op een veilige afstand een gasbarbecue. 

Barbecuen op elektriciteit
De elektrische barbecue heeft 2 voordelen ten opzichte van de houtskool barbecue: de warmte kan afgesteld worden en de barbecue wordt sneller warm dan een gas of houtskool barbecue. Daarnaast is de barbecue ook veiliger doordat het geen vuur of hete kolen heeft. 

Tips:
- Deze barbecues zijn eveneens geschikt voor binnengebruik. Zet nooit een elektrische barbecue in de buurt van water of zwembad.
- Let op met regenweer.
- Leg het snoer zo min mogelijk in de looproute en laat het over de grond lopen.
- Bij struikelen kan de barbecue omvallen. 

Gerelateerde artikels

Slimme CO2-meter waarschuwt wanneer je moet ventileren!

Hoe goed is de binnenluchtkwaliteit bij je thuis, op kantoor of in de klas van je kinderen? Als jij dit ook een moeilijke vraag vindt, kan de Sense, de slimme CO2-meter van Renson, je wel een handje helpen. Hij waarschuwt je aan de hand van een kleurensysteem wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om de ruimte te verluchten.
Lees meer

Septische put: wanneer leegmaken?

Eigenaren of bewoners van een woning met septische put vragen zich vroeg of laat allemaal wel eens af wanneer en hoevaak die leeggemaakt moet worden. Een belangrijk, maar niet zo glamoureus onderwerp!
Lees meer

5 zaken die je nu moet doen in je tuin!

Vele mensen hebben van de lockdown geprofiteerd om de tuin in orde te brengen. Helaas was de droogte van de maand augustus niet ideaal voor onze gazon en planten. Dit zijn 5 zaken die u kan doen om uw groen paradijs weer tot leven te brengen!
Lees meer

Waar of niet waar: 4 mythes over airco!

Door de hittegolven van de laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een airco in huis. Een goede keuze? In de meeste gevallen wel, maar er zijn toch enkele aandachtspunten die in de gaten gehouden moeten worden… Wij analyseren 4 mythes!
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons